Obavezni sastojci dobre domaće paštete 1Foto: Pixabay/ds_30

Domaće paštete mogu biti napravljene kao jetrene, riblje, goveđe, povrtne, može se dodati jabuka, konjak, guščija mast. Veoma dobra ideja je napraviti paštetu kod kuće. Naročito ako planirate druženje sa prijateljima, pa uz sir, povrće, voće, dobar hleb, odlično će doći pašteta koju ste sami napravili.

Za neke paštete potrebno je više vremena za pripremu poput jetrenih ili mesnih, dok će za paštetu od tune trebati mnogo manje vremena. Obavezni sastojak prilikom pripreme jeste puter koji će svaku paštetu učiniti finijom, kremastijom, a dodaci poput jabuke, zelenog bibera, pojačaće ukuse, tog finog kremastog zadovoljstva.

Treba razmisliti o belom mesu koje nam preostane pa sjediniti sa dodacima poput jaja, belog luka, krastavčića, pavlake ili majoneza, orašastih plodova. Najjednostavniji način pripreme jeste ubaciti sve sastojke u blender i za kratko vreme dobiti namaz. Isto važi i za druga mesa ili jetrice, obariti, potom u blender, dodati druge sastojke.

Naprosto treba biti kreativan, igrati se sa sastojcima koje biste dodali u paštetu, a onda dolazi uživanje, posluženje na krekeru, tortilji, tostu. Predlog obroka, jednostavno, brzo i ukusno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.