Recept: Sladoled na štapiću 1Foto: Miloš Tadić

Složićete se da sladoleda nikad dosta a još kada je u zdravom obliku pfff…

Sastojci:

  • 100g kokosove kreme
  • 75g sirovog indijskog oraha
  • 30g meda ili javorovog sirupa
  • vanila ekstrakt
  • višnje
  • crna čokolada

Priprema:

Sirovi indijski orah potopite u vodu preko noći. Ovo je veoma bitan korak kako bi sladoled bio kremast.

U blender stavite oceđen indijski orah, kokosovu kremu, vanila ekstrakt i med ili javorov sirup ukoliko pravite vegansku varijantu.

Blendajte par minuta dok ne postane kremaste teksture.

Prespite u kalupe za sladoled, utisnite par višanja ili nekog drugog voća po vašoj želji i stavite u zamrzivač na 2-3h.

Otopite 100g crne čokolade i dve kašikice kokosovog ulja.

Umočite sladoled u čokoladu, ocedite i stavite u zamrzivač na 10 min.

Kokosovu kremu možete kupi u marketima.

Od ove mere možete dobiti 3 sladoleda.

Link do videa:

Ja sam Miloš Tadić i stojim iza Instagram profila @vecito.gladan.

Moje osnovno zanimanje je fotograf usmeren ka fotografisanju proizvoda i hrane.

Ljubav prema pripremanju hrane se javila još kada sam bio dete pa sam samim tim i završio srednju školu pod smerom kulinarski tehničar.

Nakon nje sam upisao fakultet, smer hotelijerstvo, međutim kada sam uspeo sebi da priznam da to nije za mene, napustio sam ga krajem 3. godine i krenuo da vijam svoje snove.

Večito gladan profil je moj ponos kroz koji mogu da komuniciram sa divnim ljudima i iskazujem svoju umetnost i kreativnost

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.