Vege recept: Veganske ćufte u paradajz sosu 1Foto: Hristina Trifunovski

Ovo je idealan recept za one koji bi želeli da jedu ćufte bez mesa, kako ne bi doprinosili eksploatisanju životinja. Ovaj recept se sprema brzo i lako.

Za ovaj recept vam je potrebno:

  • 1. 300g crvenog sočiva
  • 2. 100g pirinča
  • 3. Dva lista nori alge
  • 4. 4 čena belog luka
  • 5. Dimljena crvena paprika
  • 6. Peršun
  • 7. Bosiljak
  • 8. Biber
  • 9. Prezle
  • 10. Maslinovo ulje
  • 11. So
  • 12. Soja sos

Za sos od paradajza:

  • 1. Šolja  gustog kuvanog paradajza
  • 2. Polovina crnog luka
  • 3. Maslinovo ulje
  • 4. Bosiljak

Crveno sočivo obarite nekih 15 min na tihoj vatri, procedite.

Pirinač takođe obarite i procedite.

U seckalicu ili blender stavite crveno sočivo, pirinač, nori alge, beli luk, i začine.

Sve dobro usitnite dok ne dobijete glatku masu.

Stavite u činiju i dodajte kašiku prezli, malo soja sosa.

Pravite kuglice.

Za to vreme zagrejte malo maslinovog ulja u tiganju, kuglice uvaljajte u prezle, i pecite tri minuta sa obe strane, ponovite isti postupak dok ne potrošite kuglice.

Zatim za sos od paradajiza isecite sitno crni luk, i stavite na malo maslinovog ulja da se proprži, zatim dodajte kuvani paradajz i bosiljak, kada počne da krcka dodajte kuglice i kuvajte 4 min na tihoj vatri.

Prijatno!

Zovem se Hristina, iz Beograda sam, nutricionista. Vegan sam oko 10 godina. Obožavam da spremam zdravu hranu. Neki ljudi imaju predrasude, da zdrava hrana ne može da bude ukusna, ali ako budete hteli da spremite nešto od mojih recepata uverićete se da je jako ukusno. Svako ko se odluči na vegansku ishranu, biće prezadovoljan, imaće više energije, snage, koža će biti čistija, sporije se stari, itd. Pritom nećete učestvovati u ubijanju životinja i uništavanju prirode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari