Fejsbuk vas prati i nakon gašenja naloga

Ostavite komentar

 1. Ne samo da FB prati naše kretanje u digitalnom okruženju već to uspešno radi i u stvarnom. Naime, na stranu nasumični predlozi za prijateljstva, iznenadilo me je da je FB predložio za prijateljicu, zubarku koju sam video jedan put, u Crnoj Gori, off line, progovorili smo tri kurtoazne rečenice tokom intervencije koja je trajal oko 20 minuta. Teorija zavere?

  1. Potpuno ste u pravu. Fejsbuk očito poseduje sve podatke koji se nalaze u našem telefonu, odnosno tačnije spisak brojeva telefona sa imenima onako kako su naznačeni odnosno ubeleženi. Meni se desilo takođe da dobijem predlog za prijatelja nekie ljude sa kojima nemam apsolutno nikakve privatne veze, niti zajedničke prijatelje ali su mi u memoriji telefona jer smo nekom prilikom kontaktirali vezano za posao. Da stvar bude još čudnija ne radi se o android telefonu već o običnom starinskom telefonu ali koji ima pristup fejsbuku.

   1. Nabavite neku starudiju „na tipke“ i preko njega vodite razgovore i SMS. U vaš android ubacite neku drugu SMS karticu i odlučite da preko nje nikoga nećete primati i slati pozive. I nikome taj broj na SIM- u ne saopštavajte. U FB nalogu ne šaljite i ne primajte request, a vaš zid zaključajte na „Samo ja“. U inbox-u ionaku možete slati i primati poruke, bez da su vam potrebna prijateljstva.

    Fejsbuk zna biti naporan u praćenju vaseg kretanja po webu. Ako ste, na primner, odlučilili da otvorite nalog na VK, sljedecći put kada se budete htjeli ulogovati, ispod okvira za logiranje vidjeti ćete ponuđen okvir da se ulogujete na VK preko Fejsbuka.

    A da se ne govori o Gugl napasti koja nastoji da vas prijavi na sve svoje servise! Nigdje se ne prijavljujte, pogotovo ne s Gmail adresom elektronske pošte, nećete pobjeći od napasti ako ipak to uradite.

Ostavite komentar

Tehnologije

Naslovna strana

25. jun 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.