Ilon Mask odustao od ulaska u Upravni odbor Tvitera 1Foto: EPA-EFE/ CHRISTIAN MONTERROSA

Ilon Mask (Elon Musk) šef Tesle i Spejseksa, odustao je od ulaska u Upravni odbor Tvitera, čiji je glavni akcionar, izjavio je danas generalni direktor te društvene mreže Parag Agraval (Agrawal).

„Dolazak Ilona u upravni odbor trebalo je zvanično da stupi na snagu 9. aprila ali je Ilon rekao tog jutra da neće ući u odbor“, rekao je Agraval u poruci upućenoj osoblju Tvitera koju je ta društvena mreža objavila i na svojoj platformi.

On je rekao da kompanija ceni i da je uvek cenila učešće akcionara bilo da su ušli u upravni odbor ili ne, da je Ilon Mask najveći akcionar i da ostaju otvoreni za njegovo učešće.

Mask, najbogatiji čovek na svetu, početkom aprila je objavio da je preuzeo 9,2 odsto kapitala Tvitera, čime je postao najveći akcionar te kompanije.

On je u dokumentu prenetom regulatornom telu berze naveo da je njegovo učešće u kompaniji „pasivno“ i da ne namerava da utiče na njene velike strateške odluke.

Pre nego što je postao jedan od najvećih vlasnika kapitala, bio je aktivni korisnik te društvene mreže, na kojoj ima 80,5 miliona pratilaca.

On je od te objave, kako je naveo, imao niz provokacija. Sproveo je anketu na svom profilu da pita korisnike Tvitera da li hoće da imaju dugme „modifikovati“ da se ispravi tvit posle publikacije. Glasalo je oko 4,4 miliona ljudi, a oko 73 odsto je odgovorilo sa da.

Platforma Tviter je posle toga objavila da testira tu mogućnost, koju već godinama traže brojni korisnici.

Mask se u subotu pitao da li ta društvena mreža „umire“ pominjući naloge koji imaju brojne pratioce ali su manje aktivni.

Prema Vašington postu, više zaposlenih u Tviteru su izrazili zabrinutost ocenivši da vrednosti najbogatijeg čoveka na svetu nisu u skladu sa kulturom te kompanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari