Izašla igra „Bitka za Vukovar" 1Foto: Prinscreen/Steam

Na popularnoj platformi za računarske video igre Steam izašla je igra pod nazivom Bitka za Vukovar: Kiša metaka (Battle of Vukovar: Rain of Steel). Reč je o ranom pristupu igri odnosno, još uvek nije dostupna kompletna i finalna verzija, ali se već sada može kupiti za 9,75 evra, piše Index.hr.

Reč je o strateškoj ratnoj igri u prvom licu i to na realističnoj mapi Vukovara i okoline 90-ih godina prošlog veka.“

Pridružite se istorijskoj bitci za Vukovar sa svojim timom ljudi protiv protivničkog tima ili botova. Komunicirajte, koordinirajte napade i osvajajte ciljeve koristeći stvarna oružja koja su koristili ratnici tokom obrane“, stoji u opisu igre na Steamu.

Igru su razvili i objavili Cro Game Developers, a najavili su je još 2021. godine. Pre dve godine rekli su kako će se igra igrati iz prvog lica, a tvrdili su da će biti moguće i preuzeti ulogu stvarnih ličnosti iz Domovinskog rata, pa će se u prvoj misiji videti devetnaestogodišnji Luka Andijanić i legendarna priča o tome kako je oborio dva aviona.

Gejmeri oduševljeni

Igra je na Steamu skupila i prvih nekoliko kritika i, iznenađujuće, vrlo su pozitivne, štaviše, neki idu toliko daleko da joj daju potencijal da dosegne najjaču pucačinu današnjice, Call of Duty, piše Index. hr.

Dobro zamišljena priča. Po meni reba poraditi malo na nišanjenju, oko rukovanja s oružjem. Trebalo bi malo unaprediti dizajn karaktera, da bude malo realnije. Zasad mi se čini da ide u odličnom smeru ako se napravi dobar update s ovim izmenama“, napisao je jedan korisnik.

Solidna igra, s obzirom na to da nije reč o alfa izdanju. Kupio sam je jer želim podržati ljude koji su je napravili. Radite kako ste i krenuli i nadamo se da će ova igra doseći nivo igara Call of Duty 2 ili Medal of Honor. Samo nastavite s dobrim poslom“, napisao je drugi korisnik.

Ova igra ima ogroman potencijal. Podržavam developere i nakon prvih sat vremena igre deluje mi baš zanimljivo. Samo radite na ovoj igri i lako će postati moja omiljena igra“, piše još jedan korisnik Steama.

Ovo potencijalno može biti odlična igra, možda i naslednik igre Call of Duty 2. Za rani pristup igre i verziju koja nije alfa, neke stvari su skroz u redu, ali dosta toga treba promeniti.“

UI je užasan, izgleda kao da je iz ranih 2000-ih, automatizovani sniper je ubija svakoga u dva hica, bez obzira kako i gde ciljali, glava, trup noge, s dva metka ubijate sve. Pištolj treba optimizirati i dodati trzaj i trebali bi moći pucati kroz prozore“, piše još jedan korisnik i potom nastavlja.

Trebalo bi uvesti dinamično ponovno pojavljivanje u igri, odnosno, ako vas ubiju da se pojavite negde na lokaciji gde trenutno nema neprijatelja. Za sada to funkcioniše tako da se pojavljujete na jednom mestu i ako vas tamo sačekaju protivnici, ubijaće vas svaki put iznova. Morate povećati i visinu skakanja, lik se ne može popeti gotovo ni na šta“, rekao je još i potom poentirao.

Savetujem svima sledeće, nemojte kupovati ovu igru ako ćete je blatiti, ovo je rani pristup i još se treba na njoj raditi. Poduprite developere, kupite sada igru i čekajte da je urede“, zaključio je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.