Jutjub će blokirati sadržaje koji se protive vakcinaciji 1Foto: Pixabay/StockSnap

Jutjub (YouTube) će blokirati sadržaj koji se protivi vakcinaciji objavili su danas iz ove kompanije u blogu, prenosi Radio slobodna Evropa (RSE).

Ovim potezom idu dalje od zabrane lažnih vesti o vakcinama i uključuju sadržaj u kojem se nalaze dezinformacije o drugim odobrenim vakcinama.

Primeri sadržaja koji neće biti dopušteni na Jutjubu uključuju i tvrdnje da vakcina protiv gripa uključuje neplodnost i da MMR vakcina, koja štiti od boginja, zauški, rubeole može izazvati autizam.

Kompanija koja se nalazi u vlasništvu Alfabeta, odnosno Gugla, takođe zabranjuje i kanale koji se povezuju sa nekoliko istaknutih aktivista koji se protive vakcinama, uključujući Roberta Kenedija mlađeg, advokata za životnu sredinu i sina pokojnog američkog senatora Roberta Kenedija, kao i objave Džozefa Merkole, američkog zagovornika homeopatije.

U izjavi za medije sa Merkoline stranice su naveli da su „ujedinjeni u celom svetu, da neće živeti u strahu i da će biti zajedno i povratiti svoje slobode.“

Ovaj potez je usledio nakon što su Jutjub i drugi tehnološki giganti poput Fejsbuka i Tvitera kritikovani jer ne čine dovoljno da zaustave širenje lažnih zdravstvenih informacija na svojim stranicama.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Jutjub će blokirati sadržaje koji se protive vakcinaciji”

  1. Tko će bit meritoran da odredi koje su informacije točne a koje to nisu?Demokracija i sloboda govora u svojemu punom sjaju…

  2. Gebels bi im cestitao.
    Postoji mnogo, mnogo razumnih ljudi koji se nimalo ne „protive vakcinaciji“, ali smatraju da nove, eksperimentalne vakcine, npr, mozda nisu za celu, potpuno zdravu populaciju. Ili da nisu neophodne za mlade. Ili za decu. Ili smatraju da treba detaljno preispitati nuspojave. Dalje, mnogi smatraju da dostupne vakcine nisu iste, ni slicne, kako po efektima, tako i po sporednim efektima. Uzgred, sta ako se neko „protivi“ samo sputnjiku ili samo sinovaku ili samo astrazeneki?

  3. YouTube može raditi šta hoće sa sadržajem. Ima vlasnika i uslove objavljivanja sadržaja. Antiglobalisti koriste globalne društvene mreže za svoje stavove, ne ide.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.