Platforma za upoznavanje Tinder pokreće akciju u cilju zaštite žena 1Foto: Shutterstock/Alex Photo Stock

Platforma za upoznavanje Tinder pokreće partnerstvo sa kampanjom „No More“, u cilju okončanja nasilja u porodici, javlja danas Bi-Bi-Si.

„Naš bezbednosni posao nikada nije gotov“, rekla je prva žena izvršna direktorka Tindera Renate Niborg.

Dobrotvorna organizacija „End Violence Against Women“ napominje da je to samo mali korak u rešavanju nesrazmerne količine zlostavljanja koje su žene doživele na mreži.

Tinder se suočio sa ispitivanjem uvredljivih interakcija na mreži, uz zabrinutost da aplikacije za sastanke privlače seksualne predatore.

Niborg kaže da je jedan od načina na koji rešava taj problem zapošljavanje većeg broja žena širom kompanije, povećavši broj zaposlenih u Tinder proizvodnom timu za 30 odsto otkako je preuzela funkciju glavnog izvršnog direktora u septembru 2021. godine.

„Kao i svaka žena, mogu da prebrojim sva iskustva koja sam imala, a koja možda nisam želela da doživim – od načina na koji vam se obraćaju, preko načina na koji se prema vama ophode na poslu, do načina na koji stvari se mogu dogoditi kada se aktivno zabavljate“, rekla je ona.

Direktorka koalicije End Violence Against Women Andrea Simon kaže da je neophodno da aplikacije za sastanke, kao što je Tinder, preduzmu proaktivne akcije za rešavanje zlostavljanja.

„Aplikacije za sastanke su zaista popularan način da ljudi upoznaju jedni druge, ali je zaista zabrinjavajuće to na koji počinioci iskorištavaju te platforme da bi upoznali potencijalne žrtve, što je rezultiralo porastom prijava silovanja žena koje koriste aplikacije za upoznavanje“, istakla je Simon.

Ona je dodala da su Tinderove nove bezbednosne funkcije mali korak za podsticanje prijavljivanja uznemiravanja, ali da ne idu dovoljno daleko da se pozabave zlostavljanjem poput seksualnog zlostavljanja zasnovanog na slikama i pretnji silovanjem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari