Tviter privremeno zaključao nalog lista Danas zbog datuma rođenja 1Foto: EPA-EFE SASCHA STEINBACH

Drušvena mreža Tviter juče je zaključala nalog dnevnog lista Danas koji broji skoro 126.000 pratilaca, nakon što smo na profilu u mesto za opis dodali datum osnivanja, odnosno „datum rođenja“.

Prilikom unosa 9. juna 1997. godine kao „datuma rođenja“ Danasa, od Tvitera smo dobili obaveštenje da je naš nalog zaključan jer nismo ispoštovali njihova pravila korišćenja koja podrazumevaju da nalog na ovoj mreži mogu imati samo stariji od 13 godina.

Ispostavilo se, prema navodima Tvitera, da smo u trenutku otvaranja Danasovog naloga 2009. godine imali manje od 13 godina zbog čega nam je zatraženo da pošaljemo neki lični dokument kako bismo dokazali koje godine smo „rođeni“. Kroz tu formu pokušali smo da dokažemo da nismo „čovek“ nego organizacija i poslali izvod o registraciji iz Agencije za privredne registre.

Pisali smo i Twitter Supportu i Paragu Agravalu, zvaničniku iz Tvitera čiji smo profil pronašli u sekciji „O nama“, ali odgovore još nismo dobili, iako je nalog zaključan sada već 24 sata.

Uz pomoć prijatelja iz SHARE fondacije uspeli smo da uspostavimo direktan kontakt sa jednim drugim predstavnikom Tvitera koji je obećao da će pokušati brzo da reši problem.

Mi, kao i naši čitaoci i pratioci na društvenim mrežama, sa nestrpljenjem se nadamo da ćemo se vrlo brzo videti ponovo na „lajni“.

Do tada, izvinjavamo se na možda nepromišljenom i neiskusnom potezu ukucavanjem datuma osnivanja Danasa 🙂

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari