Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović sa saradnicima obišao je radove koji se izvode u ergeli LJubičevo i na Hipodromu.

Goste je u Ergeli dočekao direktor JP „LJubičevo“ Mirko Stojimirović, koji je rekao da se trenutno radi na trkačkoj stazi, šetalištu, pristupnim saobraćajnicama i rasveti, kao i da će sve biti završeno do LJubičevskih igara. Iz budžeta Srbije odvojeno je 40 miliona dinara za rekonstrukciju štala, manježa i izgradnju jednog dela ograde oko LJubičeva i 20 miliona iz gradskog budžeta za rekonstrukciju pešačke staze i rasvete.

Spasović je izjavio da su objekti sagrađeni šezdesetih godina prošlog veka i da su ovo prvi ozbiljniji radovi nakon pet decenija. On je zahvalio Vladi i predsedniku države Aleksandru Vučiću, koji je svojim autoritetom uticao da grad dobije sredstva iz republičkog budžeta za ove građevinske radove i da je poznato da je grad Požarevac učestvovao sa osam miliona dinara, a značajna sredstva su izdvojena za popločavanje staza, led rasvetu i nove kandelabre.

Spasović očekuje da će od septembra početi radovi na možda najvećem lavirintu na ovim prostorima na površini od jednog hektara. On je još najavio da se očekuje da se JP LJubičevo transformiše u sportsku ustanovu.

Sanacija krova na štali i tribina

Prilikom obilaska hipodroma gradonačelnika i njegove saradnike dočekao je upravnik Aleksandar Milenković, koji je ovom prilikom rekao da su prvo krenuli sa uređenjem zelenih površina i zalivanjem staza i parkura, dok je Preduzeće za puteve Požarevac počelo asfaltiranje puta od Dragovačke kapije do tribina i uređenje trotoara. Ono što se očekuje u narednom periodu je sanacija krova na štali i tribine, kao i farbanje svih kapija i ograda. Kasačka staza je urađena, a počinju radovi na poboljšanju galopske staze i parkura.