Koliki krvni pritisak se smatra normalnim: Hipertenzija jedan od najvažnijih uzroka prevremene smrti širom sveta

Svetski dan srca

Ostavite komentar

  1. A da se kaže istina o određivanju granice „normalnog“ krvnog pritiska? Do pre koju godinu je to bilo 140, pre dve godine 130, a sada 120! Kako farmaceutska industrija utvrdi pad prodaje lekova za regulisanje krvnog pritiska, tako se granica smanjuje.

  2. Pre par decenija normalnim pritiskom se smatrao 140/90, pa smanjenjem ove granice na 130/80 farmaceutska industrija je dobila milione novih konzumenata, tako slicno i sa normalnim granicama secera.

  3. I ja sam slično razmišljao, međutim od kad koristim tablete za smanjenje pritiska osećam se mnogo bolje i zanimljivo mnogo manje se znojim što me prethodnih 20-tak godina jako iritiralo.Osim ovog pre 15-tak godina sam dobio giht i nakon početka terapije protiv pritiska i dljabetesa nikada više se nije pojavio.(da napomenem da alkohol nisam pio)

Ostavite komentar

Zdravlje

Naslovna strana

26. januar 2023.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.