Site name

DAČIĆ: Razgovaraćemo sa Briselom o carinama

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da će se sa Evropskom unijom razgovarati o tome kako da srpska poljoprivreda ne bude oštećena zbog smanjenja ili ukidanja carina na pojedine poljoprivredne i prehrambene proizvode iz Evropske unije.

Piše: Beta

Beograd 25. decembar 2012. 18:10

 Dačić je rekao da je uredba vlade o ukidanju carina na pojedine poljoprivredne proizvode iz EU doneta radi poštovanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. „Kada je Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom potpisan (2008), računalo se da ćemo se brže približavati EU“, rekao je Dačić govoreći o ukidanju carina na pojedine proizvode iz EU i položaju srpske poljoprivrede. Dačić je rekao da će potpredsednica vlade Suzana Grubješić i šef vladine kancelarije za evropske integracije Milan Pajević u Briselu razgovarati o problemu ukidanja i smanjenja carina za prehrambene i poljoprivredne proizvode iz EU.

Podsetimo, odlukom vlade pre dva dana smanjene su ili ukinute i posebne dažbine za uvoz pojedinih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda koji nam stižu iz Unije.

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.