Predsednik Delta holdinga Miroslav Mišković i predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović postavili su juče kamen-temeljac novog distributivnog centra te kompanije u industrijskoj zoni Stare Pazove.


Novi centar je investicija kompanije Delta real estate, ukupne vrednosti 10,2 miliona evra. Završetak gradnje planiran je za januar naredne godine, kada će centar postati deo Delta transportnog sistema, kompanije u sastavu Delta holdinga, koja se bavi pružanjem logističko-transportnih usluga. Centar se nalazi na parceli površine 10 hektara i u prvoj fazi imaće površinu od 20.370 kvadratnih metara sa mogućnošću da se u drugoj fazi izgradi još 14.500 kvadrat. Deltin centar će imati 26.000 paletnih mesta i moći će dnevno da distribuira više od 3.000 paleta robe.

Izvršni potpredsednik Delta holdinga za operativne poslove Dejan Jeremić rekao je da će se iz distributivnog centra svakodnevno otpremati roba za 15.000 kupaca širom Srbije, među kojima su i trgovinski lanci Delez i Idea.

Predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović izrazio je zadovoljstvo što domaća kompanija ulaže u tu opštinu gde je već prisutan veliki broj stranih investitora.

– Industrijska zona, površine 300 hektara, u kojoj će biti Deltin centar, namenjena za distributivne i logističke centre a na jesen će izgradnju svog objekta početi i austrijska kompanija Ajmaks. Osnovu uspeha Stare Pazove predstavlja to što se brzo izdaju građevinske dozvole – u roku od 30 dana, i to što su u njenoj blizini dva auto-puta: Beograd-Subotica i Beograd-Zagreb – naglasio je Radinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari