Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, na polaganju kamena temeljca za robnu kuću IKEA, u Beogradu na Bubanj potoku, da je za Srbiju velika čast što konačno pripada klubu od 47 država u kojima postoji ta švedska kompanija i da je to znak sigurnije budućnosti zemlje.

                       P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }A:link { }

Reč je o investiciji vrednoj 70 miliona evra, kako je rečeno, koja će doneti Srbiji 300 novih radnih metsa. Otvaranje prve IKEA na Bubanj potoku, koja će se prostirati na 34.000 kvadratnih metara i imati u ponudi 9.500 artikala, očekuje se do leta sledeće godine.

Vučić je rekao da IKEA 25 godina planira da otvori svoju robnu kuću ovde i to je za nas upozorenje da Srbija kasni 25 godina.

Robna kuća IKEA je znak sigurnije i uspešnije budućnosti Srbije, rekao je Vučić i najavio da će prve stvari koju će kupiti biti oklagija i daska za sečenje mesa, jer se prave u fabrici u Ćupriji za ceo IKEA sistem.

Kako javlja reporterka Danasa, iako je u podne, za kada je bilo zakazano svečano postavljanje kamena temeljca, padala jaka kiša, vreme se razvedrilo kada su sa malim zakašnjenjem stigli predstavnici vlasti – premijer, ministarka građevinasrtva Zorana Mihajlović, gradonaćelnik Beograda Siniša Mali…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari