Filmska revija Blockbuster, druga po redu, počinje večeras premijerom filma „Lavirint – Nemoguće bekstvo“ u 20 sati u bioskopima Cineplexx Ušće u Beogradu, Arena Cineplex u Novom Sadu i Vilin Grad u Nišu, a zanimljiva filmska ostvarenja – od mističnih avantura do francuskih i italijanskih hitova, biće na programu ove smotre do 21. septembra.

Zasnovan na istoimenom bestseleru Džejmsa Dašnera, film „Lavirint – Nemoguće bekstvo“ donosi priču smeštenu u mračnu, postapokaliptičnu budućnost. Nakon otvaranja u bioskopu Cineplexx, program se dan kasnije seli na terene KK Crvena zvezda na Kalemegdanu. Prvi film koji će biti prikazan pod vedrim nebom je istorijska avantura „Templar: Krv za krv“ reditelja Džonatana Ingliša. U filmu pored Mišel Ferli, Roksen Meki, Rouzi Dej, igra i naš Predrag Bjelac, a deo scena sniman je u Beogradu i Kraljevu.

Narednih večeri na Kalemegdanu biće prikazano još pet filmova. Publika će u bioskopu pod vedrim nebom moći da pogleda: dramu „Ljubav je čudna stvar“, o gej paru koji odlučuju da se venča nakon 39 godina provedenih zajedno, zahvaljujući novom zakonu o gej brakovima, zatim akcionu komediju „Hajde da budemo panduri“ o dva najbolja druga koji nakon maskenbala u komšiluku odlučuju da nastave da glume policajce, francusku hit komediju „Šta smo bogu zgrešili“ o porodici Kloda i Mari, i multikulturalnim venčanjima njihove četiri ćerke, kao i italijansku dramu „Ljudski kapital“ o životima bogate porodice Bernači i porodice Roveli koja se nalazi na ivici bankrota nakon saobraćajne nesreće u kojoj učestvuju njihova deca.

U slučaju kiše projekcije filmova biće održane u dvorani Doma sindikata. Program revije u Novom Sadu odvijaće se u bioskopu Arena Cineplex, dok će Nišlije filmove pogledati u bioskopu Vilin Grad.

Karte za letnju reviju filmskih hitova Blockbuster na Kalemegdanu mogu se kupiti preko Eventim prodajne mreže, dok za Novi Sad i Niš posetioci mogu ulaznice kupiti na blagajnama bioskopa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari