Svetskom danu knjige u čast 1

Povodom Svetskog dana knjige i autorskih prava, koji se obeležava 23. aprila, Udruženje izdavača i knjižara Srbije zajedno sa nadležnim institucijama, ustanovama i Privrednom komorom Beograda od 21. aprila do 1. maja organizuje Četvrti festival knjige „Svi smo mi čitaoci“. Festival će obuhvatiti niz programa širom Srbije i u njemu će učestvovati ustanove kulture, biblioteke, izdavači, knjižare, autori i ostali poslenici u oblasti književnosti i izdavaštva.

p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 120%; }

Ovogodišnji Festival, kako je najavljeno na konferenciji za novinare Udruženja izdavača i knjižara Srbije, Biblioteke grada Beograda i Službenog glasnika, biće otvoren 21. aprila na Vračarskom platou izvođenjem igrokaza po motivima romana Nikolete Novak „Tako mi je pričao Budimir“ u organizaciji Izdavačke kuće „Pčelica“. Na istom mestu biće organizovana i prodajna izložba knjiga, a za 25. aprila najavljen je program za mlade čitaoce, koji će voditi pisac LJubivoje Ršumović, a u okviru kog je planirana predstava „Čik pogodi ko se voli“.

U saradnji Narodne biblioteke Srbije i Udruženja izdavača i knjižara Srbije u 83 knjižare u 23 grada u Srbiji građanima s članskom kartom biblioteka za tekuću godinu biće odobreni popusti pri kupovini knjiga. Popusti za članove biblioteka važiće i u knjižarama Službenog glasnika, Zavoda za udžbenike, lanca Delfi i Lagune, Đunti-Papirna krila, Mladinske knjige, Derete, Dobre knjige, Kreativnog centra i Pčelice u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Pirotu, Kragujevcu, Kruševcu, Gornjem Milanovcu, Čačku, Užicu, Jagodini, Kraljevu, Požarevcu, Smederevu, Valjevu, Kruševcu, Novom Pazaru, Kosovskoj Mitrovici, Sremskoj Mitrovici, Pančevu, Vršcu, Kikindi, Zrenjaninu i Subotici.

Četvrti festival knjige najavljen je u okviru panela „Negujmo srpski jezik – svi smo mi čitaoci“ na kome su u Biblioteci grada Beograda učestvovali: predsednik Udruženja knjižara i izdavača Srbije i vlasnik izdavačke kuće Laguna Dejan Papić, sekretar za kulturu Beograda Vladan Vukosavljević, direktorke BGB i Službenog glasnika Jasmina Ninkov i Jelena Trivan, predsednik Odbora Beogradskog sajma knjiga Zoran Avramović i glumac Svetislav Goncić.

Svi smo u biblioteci

U Biblioteci grada Beograda 22. aprila od 12 do 13 sati održaće se tradicionalna akcija „Svi smo u biblioteci“, tokom koje će poznati glumci, muzičari, sportisti i pisci raditi kao bibliotekari. Ove godine bibliotekarski posao obavljaće: Sloboda Mićalović, Vojin Ćetković, Milica Mihailović, Branislav Trifunović, Branka Pujić, Petar Benčina, Tijana Milošević, Lena Kovačević, Bojana Stamenov, Milena Marković, Vladimir Kecmanović, Nemanja Mihajlović i Dušan Vlahović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari