Lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je posle današnjih konsultacija kod predsednika Srbije Tomislava Nikolića da još nisu dobili poziv premijera i lidera Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića za razgovore o budućoj koaliciji, ali da će se odazvati ukoliko poziv bude upućen.

Vučićeva izborna lista je osvojila apsolutnu većinu, a mi smo zadovoljni što su naše dve izborne liste osvojile više od 60 odsto glasova, odnosno 160 poslaničkih mandata, rekao je Dačić novinarima.

On je izjavio da ima glasova protiv nastavka saradnje SPS i SNS, ali da postoji jedan veliki razlog za, a to je budućnost Srbije.

Ne tražimo i ne vodimo raspravu da li treba da dobijemo jedno, dva, tri ili 10 mesta. Vodimo se nekim principima i ovde brojke nisu bitne, jer postoji većina, rekao je Dačić.

Povodom ocene poptpredsednika njegove stranke Branka Ružića da je „SPS otirač“, Dačić je izjavio da na Glavnom odboru, Izvršnom odboru i Predsedništvu partije takve stavove niko nije iznosio i da će stranka biti jedinstvena kada se određene odluke donesu.

Ružić je izneo lični stav da li treba da budemo u vlasti ili opoziciji. Nije bitan ni Dačić, ni Ružić, bitna je partija. Ovde nije u pitanju stranački interes, već državni interes. Ne možemo da kažemo da treba da merimo koliko je svaki državni potez u stranačkom interesu, rekao je Dačić.

Treba da se svi izdignemo iznad partijskih rovova, izjavio je Dačić, uz ocenu da da je smešna kvalifikacija da je SPS „otirač“.

Ružić mora da vodi računa da kada iznosi stavove u javnosti to nije stav partije, već njegov lični stav, rekao je Dačić.

On je izjavio da je u najboljem interesu Srbije da se nastavi saradnja SNS i SPS, ali da je to pitanje za Vučića.

Ne kažem da ne bi bilo politčke stabilnosti, ali stabilnost je sa SPS i Jedinstvenom Srbijom mnogo veća, nego bez njih, ocenio je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari