Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je juče da je Evropska unija predložila da dijalog Beograda i Prištine bude nastavljen 17. januara, ali da on još nije potvrdio da pristaje na taj datum.


Radne grupe za sprovođenje Briselskog sporazuma sastaće se 9. januara, a Beograd i Priština svakodnevno kontaktiraju radi rešavanja problema koji iskrsnu, rekao je Dačić novinarima u bazi Protivterorističke jedinice u Lipovici.

Dačić je kazao da će njemu i prvom potpredsedniku Vlade Aleksandru Vučiću 21. januara, na prvoj međuvladinoj konferenciji Srbija – EU, kojom se otvaraju pristupni pregovor, biti uručen pregovarački okvir. To je dokument koji je sastavila EU i na njega Srbija nije uticala, a Vlada Srbije će ga objaviti kada za to dobije odobrenje Evropske komisije, kazao je Dačić.

Ministar zadužen za KiM Aleksandar Vulin izjavio je da će 2014. biti godina političke emancipacije Srba na KiM u kojoj će se videti stvarni efekti Briselskog sporazuma. „To će biti godina u kojoj će se razgovori nastaviti, kada će zaživeti zajednica srpskih opština, nove lokalne vlasti i u kojoj će se videti kakvi su stvarni efekti Briselskog sporazuma“, kazao je Vulin novinarima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari