Grupa bivših članova Demokratske stranke Srbije formirala je Inicijativnu grupu za formiranje nove stranke koja bi trebalo da se zove Državotvorni pokret, izjavio je za Danas Petar Petković, bivši portparol DSS.

U Inicijativnoj grupi za formiranje nove stranke, osim Petkovića, su i Slobodan Samardžić, Bojana Aleksić, Milica Vojić Marković, Donka Banović i Vladimir Gvozdenović. Ova grupa bivših članova DSS kaže da je otvorena za sve kojima je stalo do politike političke i vojne neutralnosti.

– Ovo je embrionalni stadijum. Iduće nedelje trebalo bi da neke stvari budu konkretnije i da se zna ko će sve podržati ovo što radimo. Morali smo brzo da reagujemo, jer članstvo napušta DSS svakodnevno. U osnovi ovo je pokret sa perspektivom da postane stranka i mi pozivamo sve ljude, uključujući i one koji su ostali u DSS, ali pod uslovom da nisu stranački funkcioneri – kaže za Danas Slobodan Samardžić, bivši potpredsednik DSS. Prema Samardžićevim rečima, Vojislav Koštunica upoznat je sa idejom o osnivanju Državotvornog pokreta i uskoro će se znati kako će se u vezi s tim opredeliti. „Sa Koštunicom sam neprekidno u vezi, mi smo stari politički saradnici i prijatelji, ali na pitanje da li će podržati ili se pridružiti ovom pokretu može samo Koštunica lično da odgovori“, kaže Samardžić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari