PIK: SNS preko 50 odsto u Vojvodini 1Foto: /www.skupstinavojvodine.gov.rs

Na pokrajinskim izborima lista „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“ osvojila je 52,5 odsto mandata, „Za Vojvodinu rada i znanja – DS, DSHV, Nova, ZEP-Zeleni – Dr Bojan Pajtić“ 7,5 odsto, SPS-JS 10,83, LSV 6,67, SVM 10, a radikali 8,33, saopštila je Pokrajinska izborna komisija na osnovu 34,9 odsto obrađenih biračkih mesta i 27,56 odsto biračkog tela u Vojvodini.

Mađarski pokret osvjio je 3,33 odsto i Zelena stranka sa 0,83 odsto mandata.

Članica Pokrajinske izborne komisije Jelena Zlojutro upoznala je novinare sa podacima sa obrađena 623 od ukupno 1.785 biračka mesta. „Izborni materijal sa biračkih mesta i dalje pristiže u Pokrajinsku izbornu komisiju a potpuniji rezultati biće saopšteni do kraja dana“, saopštila je PIK.

 

Srpska napredna stranka pobednik je izbora za Skupštinu Novog Sada sa 40,14 odsto glasova, a drugopasirani je pokret Dosta je bilo Saša Radulović sa 9,78 procenata, izjavio je šef izbornog štaba Lige socijaldemokrata Vojvodine Robert Kolar.

Srpska radikalna stranka je osvojila 8,45, Socijalistička partija Srbije 8,28, a LSV 7,72 odsto glasova.

Prema podacima LSV, u novosadski parlament će ući i Savez vojvođanskih Mađara, koji je dobio poverenje 1,52 odsto glasača, Stranka zelenih sa 1,65 i Nijedan od ponuđenih odgovora sa 1,15 procenata glasova.

Ispod cenzusa su Dveri-DSS sa 3,76, Pokret „Dinara-Drina-Dunav“ sa 4,21, SDS-LDP sa 2,21 i Levica Srbije koja je dobila 1,56 odsto glasova.

Kolar je na konferenciji za medije rekao da je još rano govoriti o tome kako je protekao izborni dan, jer je veliki broj primedbi sa biračkih mesta koje treba proveriti i pravni timovi to moraju izanalizirati.

Dodao je da dileme nema da je SNS ostvarila ubedljivo najveći rezultat u Novom Sadu i na terotoriji Vojvodine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari