Nema nikakve veze između raspisivanja izbora u Beogradu i spekulacija o republičkim izborima. Srpska napredna stranka je protiv vanrednih izbora za Skupštinu Srbije – istakao je za Danas potpredsednik vladajuće SNS Goran Knežević.

„SNS nije za raspisivanje vanrednih izbora na nivou Republike jer su pred nama kao državom brojni izazovi i zadaci koje moramo da ispunimo. Slede rezovi i primena novih ekonomskih mera, tako da nam izbori uopšte nisu u planu. Za rešavanje problema neophodan je kontinuitet jedne politike“, naglasio je Knežević.

Prema njegovim rečima, do sada nijedan stranački organ SNS nije raspravljao o datumu raspisivanja i održavanja beogradskih izbora, tako da datumi koji se takođe pojavljuju u javnosti nemaju utemeljenje u odlukama naprednjaka.

Da vanrednih republičkih izbora ne treba da bude ponovio je juče premijer i lider SPS Ivica Dačić. U izjavi novinarima posle prijema brucoša na Univerzitetu Megatrend, on je kazao da su izvesni samo lokalni izbori u Beogradu, za koje postoje jasni zakonski rokovi i mogu se očekivati u prvih nekoliko meseci iduće godine.

„Potpuno se slažem sa onim što je rekao Aleksandar Vučić – mi ne razmišljamo o parlamentarnim izborima, nema razloga za to, nema elemenata neslaganja ili krize koji bi to uslovili“, rekao je Dačić. On je dodao da se slaže i s onim delom Vučićeve izjave da bi vanredni izbori trebalo da se održe „ukoliko bude takve atmosfere među građanima“. „Međutim, sreća u tom slučaju ne bi bila na strani onih kojih traže izbore… Oni zahtevaju izbore, a mole Boga da se ne dogode“, smatra Dačić.

Rejtinzi

Prema anketi agencije Faktor plus, sprovedenoj na uzorku od 1.800 ispitanika, SNS je ubedljivo najpopularnija politička stranka u Srbiji sa 41,5 odsto podrške opredeljenih birača, a većina od 62 odsto ispitanika smatra da bi trebalo da se održe vanredni parlamentarni izbori. Na drugom mestu po rejtingu je koalicija SPS-PUPS-JS sa 12,7 odsto podrške, a slede DS (11,8), DSS (6,1) i LDP (5,8 odsto).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari