Predsednik Srbije Boris Tadić, kako Danas nezvanično saznaje, trebalo bi da božićne praznike provede na Kosovu i Metohiji.

Na poziv episkopa raško-prizrenskog Teodosija, Tadić bi za Badnje veče, u petak, 6. januara, trebalo da bude u manastiru Visoki Dečani, gde će sutradan, prvog dana Božića, prisustvovati i prazničnoj liturgiji.

Izvori Danasa nezvanično najavljuju da bi nalaganju Badnjaka u Visokim Dečanima, osim predsednika Republike, trebalo da prisustvuju i ambasadori Ruske Federacije i Belorusije u Srbiji Aleksandar Vasiljevič Konuzin i Vladimir Nikolaevič Čušin.

Ambasadori Konuzun i Čušin trebalo bi da na praznik Hristovog rođenja prisustvuju svetoj arhijerejskoj liturgiji u Pećkoj patrijaršiji, koju će služiti vikar patrijarhov episkop lipljanski Jovan (Ćulibrk).

Iz Predsedništva Srbije juče je saopšteno da su božićne i novogodišnje praznike predsedniku Tadiću čestitali mnogobrojni strani predsednici, premijeri, monarsi i crkveni poglavari, uključujući nemačkog kancelara Angelu Merkel, generalnog sekretara NATO Andersa Fog Rasmusena, norveškog kralja Haralda Petog, kralja Maroka Mohameda Šestog, patrijarha moskovskog i sve Rusije Kirila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari