Bejl zakazao madridsko finale 1Foto Fonet

– Fudbaleri Reala drugi su učesnici ovosezonskog finala Lige šampiona koje je zakazano za 28. maj u Milanu. Madriđanima je za reprizu borbe za prvaka Evrope od pre dve godine i novi duel protiv Atletika bio dovoljan samo jedan gol u 180 minuta igre. U revanš meču na domaćem terenu Zidanov tim je bio bolji rival od Mančester sitija i slavio minimalnim rezulatom autogolom Fernanda posle udarca Gereta Bejla. Pelegrinijev tim je nedovoljno pokazao u ovom dvomeču da bi nastavio seriju uspeha u sezoni kada su napravili istorijski rezultat u evropskim takmičenjima.

                       

Veći deo prvog poluvremena protekao je na sličan način kao što je to bio slučaj prošle nedelje u Mančesteru. Borba za svaku loptu na sredini terena, igra na ivici faula, prvenstveno gostujuće ekipe, obeležila je prvih 45 minuta revanša na Santijago Bernabeu. Zidanovi prvotimci očekivano su ušli ofanzivnije u meč u odnosu na goste iz Engleske koji su svesno prepustili loptu madridskom timu vrebajući šansu iz kontranapada. Planove čileanskog stručnjaka na klupi Mančester sitija poremetila je povreda lista kapitena Kompanija već u osmom minutu utakmice. Iskusni Belgijanac je u nekoliko navrata imao sličnih problema tokom sezone usled čega je odsustvovao u više navrata. Umesto njega na teren je ušao francuski štoper Elijakim Mangala.

Prvu ozbiljniju priliku na meču domaći su pretvorili u vođstvo. Igrao se 20. minut kada je Karvahal nesmetano primio loptu uz desnu aut liniju, povukao je napred pored nepomičnog De Brujnea uposlivši usamljenog Bejla koji je uz pomoć stative i Fernanda pogodio gornji levi ugao Hartovog gola. Osim vodećeg pogotka, domaći su u prvom poluvremenu imali još samo jedan udarac ka golu gostiju. Velšanin je pokušao i u 43. minutu oštrim šutem sa distance, ali je čuvar mreže engleskog tima odbranio bez većih problema. Pre toga je u 36. minutu poništen gol Madriđana zbog ofsajda u kojem se našao Pepe.

Gostujući tim je veći deo prvog poluvremena dobro parirao Realu, sveo ubojit napad “kraljevskog kluba” na minimalnan broj pokušaja, ali je ofanzivna linija „građana“ platila ceh taktike i velikog uloga. Najistureniji igrači Sitija poput Aguera i De Brujnea bili su bez prilike da ugroze gol Navasa, a jedinu ozbiljiniju šansu imao je Fernandinjo u 44. minutu koji je pogodio stativu.

U drugom poluvremenu domaći tim je hteo da što pre reši pitanje Atletikovog protivnika u Milanu. Već na startu nastavka Modrić se našao oči u oči sa Hartom, ali je engleski golman ponovo pokazao da su situacije jedan na jedan njegova specijalnost. Ubrzo je Ronaldo u dva navrata zapretio gostima, ali je reprezentativac Gordog Albiona na golu Sitija u oba slučaja ostao nesavladan. Alarm da mora nešto da promeni pola sata pre kraja susreta Pelegrini je aktivirao ubacivanjem brzonogog Sterlinga umesto nevidljivog Turea, ali je odmah nakon ulaska u igru letošnjeg pojačanja Sitija Bejl pogodio prečku Hartovog gola. Ubrzo je umesto Hesusa Havasa ušao i Ienaćo, ali se krvna slika Sitijevog napada nije mnogo promenila.

U poslednjih dvadesetak minuta susreta gostujući tim uprkos pojačanoj ofanzivi nije uputio nijedan udarac u okvir gola. Slab pokušaj De Brujena iz slobodnog udarca, samo jedini šut Aguera na utakmici u meča koji je završio preko gola u trenucima kada se lomilo više su nego slab učinak Pelegrinijeve ekipe da spreči madridsko finale.

Đoković u loži Bernabeua

Mnogo poznatih ličnosti našlo se u loži stadiona Real Madrida na sinoćnjem revanš susretu polufinala Lige šampiona. Nakon plasmana u drugo kolo turnira masters serije u glavnog gradu Španije, srpski teniser je veče proveo na stadionu Reala u društvu Adrijana Galijanija, Rafaela Nadala, Stena Vavrinke, Huana Monaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari