Nekoliko dana uoči finala Lige šampiona počela su „peckanja“ na relaciji nemačkih velikana, koji će u subotu (20.45) na Vembliju pokušati da se domognu popularnog „uška“. Jirgen Klop, trener Borusije Dortmund, izneo je niz kritika na račun načina rada i razmišljanja rukovodstva Bajerna.

Nemačkom stručnjaku se ne dopada astronomsko trošenje novca minhenskog velikana, koji će u prestonici Londona pokušati da po peti put osvoji titulu najboljeg tima u Evropi. Klopa je posebno zaboleo odlazak Marija Gecea, nosioca igre Dortmunda, koji će naredne sezone upravo igrati u Bajernu. Obeštećenje u iznosu od 37 miliona evra nije ućutkalo harizmatičnog stručnjaka.

– Bajern želi da ima deceniju uspeha kao Barsa. To je u redu ako imate novac, jer to povećava verovatnoću da ćete uspeti. Međutim, ništa nije garantovano – izjavio je Klop, opravdano strahujući da bi Geceovim stopama mogli da krenu Levandovski i Humels, uzdanice Borusije.

– Mi nismo supermarket, ali oni žele naše igrače jer znaju da ne možemo da im pariramo u platama. Ako je to politika Bajerna… To je kao u filmovima o Džejmsu Bondu, samo što su oni u ulozi negativaca. Mi ne možemo da se ponašamo kao Real Madrid i Bajern, da ne razmišljamo o porezima i tako prepustimo naše probleme sledećoj generaciji – zaključio je jedan od najcenjenijih stručnjaka u Evropi.

Henes izabrao Klinsmana

– Uli Henes me je svojevremeno pitao da se sastanemo. Rekao sam da hoću, samo moram prvo da pitam majku da li se slaže sa time. On mi je rekao da razmišljaju o dva trenera, a da sam ja jedan od njih. Kasnije se Henes odlučio za Jirgena Klinsmana. Nisam bio previše razočaran. Za drugoligaškog trenera poziv Bajerna nije najgora stvar na svetu – naveo je Klop interesantan detalj iz perioda kada je vodio Majnc u Cvajti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari