Ukoliko vanredno stanje bude ukinuto u petak kao što je nekoliko puta najavljeno, 29. kolo Jelen Superlige održaće se u nedelju, izjavio je predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić.



– Ukoliko se ne ukine vanredna situacija u petak, imaćemo novi sastanak na kome ćemo odlučiti o daljim koracima – pojasnio je Karadžić šta će se dalje događati ako ne bude sve teklo kako je najavljeno.

Sinoć je održan sastanak takmičarske komisije kada je trebalo da budu poznati termini mečeva u nedelju. Posle šest godina pauze Crvena zvezda će pobedom nad OFK Beogradom imati priliku da obezbedi titulu kolo pre kraja, na šta navijači sa nestrpljenjem čekaju. Partizan će protiv subotičkog Spartaka morati da slavi ako misli da zadrži šanse da u finišu Jelen Superlige preotme crveno-belima dugoočekivanu titulu.

Od „orlova“ 250.000 evra

Fudbaleri Srbije okupili su se u Staroj Pazovi uoči američke turneje, a osim pomoći kroz fondaciju Dejana Stankovića oni su se odlučili da ugroženima poplavama upute 100.000 evra. Inicijativi „orlova“, od kojih je njih nekoliko rodom iz poplavljenih područja, pridružio se i Fudbalski savez Srbije, koji je donirao 150.000 evra.

„Večiti“ naknadno uz reprezentaciju

Na američku turneju reprezentativci Srbije koji brane boje Crvene zvezde i Partizana, Darko Lazović, Dragan Mrđa, Miroslav Vulićević i Milan Lukač, otputovaće nakon što se održi 29. kolo Jelen Superlige koje je odloženo zbog vanrednog stanja. Reprezentacija Srbije će na američkoj turneji 26. maja u Nju Džersiju igrati protiv Jamajke, pet dana kasnije u Čikagu protiv Paname, a 6. juna u Sao Paolu sastaće se sa petostrukim svetskim prvakom Brazilom.

Trening utakmice za „orliće“

Prijateljske utakmice mlade i omladinske selekcije Srbije otkazane su zbog situacije u državi, odlučeno je na sednici Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza. Biće održane samo trening utakmice bez javnog značaja protiv Mađarske i Izraela, kako je ranije planirano.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari