Fudbaleri Crvene zvezde otisnuli su se u Belorusiju gde će danas (17.00, RTS 1) u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope započeti nov put prema drugom po rangu klupskom takmičenju Starog kontinenta. Izabranici Roberta Prosinečkog pokušaće da se iz prvog odmeravanja snaga sa domaćim Naftanom vrate sa pozitivnim rezultatom i pred svojim navijačima za sedam dana odu na početnu stepenicu iz prošle sezone na kojoj je savladan Ventspils.

Naftan – Crvena zvezda 17.00

Grad: Vitebsk. Stadion: Vitebsk sportski kompleks. Kapacitet: 8.144. Sudija: Toni Asuma (Finska).

Naftan: Dovgialo, Gorbačev, Obrazov, Berezovski, Naumov, Bukatkin, Trukhov, Kobec, Kovalenko, Zajlev, Černik.

Crvena zvezda: Bajković, Mikić, Krneta, Maksimović, Mladenović, Mijailović, Dimitrijević, Evandro, Lazović, Milunović, Kasalica.

 

Međutim, crveno-beli sigurno pamte i ishod poslednjeg odigranog meča na međunarodnoj sceni i bolan poraz od Rena (ukupnim skorom 6:1), pa će u predstojećem dvomeču sigurno nastojati da speru gorak ukus u ustima koji su im ostavili Francuzi.

Duel sa sedmoplasiranim timom prošlogodišnjeg prvenstva Belorusije biće prva zvanična utakmica za delimično renovirani tim Zvezde u novoj sezoni, pa će to ujedno biti i pokazatelj za Prosinečkog kakva blaga „podešavanja“ treba da sprovede kako bi mogli da se suprotstave i jačim rivalima. Crveno-beli su na stadionu kapaciteta oko 8.000 mesta juče odradili trening u vreme odigravanja meča, a za stratega tima iz Ljutice Bogdana otežavajuća okolnost je što trenutno ima samo jednog potpuno spremnog napadača FIlipa Kasalicu, a pod znakom pitanja je i nastup veziste Luke Milivojevića. Ipak, Miloš Dimitrijević smatra da uz svoju dobro poznatu igru i koncentraciju tokom svih 90 minuta mogu da se vrate u Beograd sa povoljnim rezultatom.

– Prve utakmice u sezoni su uvek najteže i sigurno nećemo potceniti Naftan. Nema sumnje da smo bolji tim od njih, ali to moramo da potvrdimo na terenu jer ne pobeđuje uvek bolji rival. Zato moramo da budemo maksimalno oprezni i skoncentrisani jer igramo sa protivnikom koji je skup snažnih pojedinaca, koji čine kompaktnu celinu i najjače oružje im je skok igra i fizička snaga. Međutim, ako spustimo loptu i budemo igrali našu igru, verujem da ćemo u revanš koji se igra na našem stadionu ući sa povoljnih rezultatom – istakao je Dimitrijević.

Slične impresije deli i kapiten Nikola Mikić, uz konstataciju da ukoliko žele dobar rezultat u Ligi Evrope najpre moraju savladati nimalo laku prvu prepreku kakva je beloruski predstavnik.

– Dobro smo se upoznali sa njihovim kvalitetima i manama, analizirali smo svakog igrača pojedinačno, pa nam njihov tim i stil igre nisu nepoznati. U potpunosti smo se skoncentrisali na prvi meč, tek ćemo posle razmišljati o revanšu – zaključio je Mikić.

Genk želi Mikića

Nikola Mikić navodno je na listi želja belgijskog Genka, pa bi kapiten Crvene zvezde karijeru mogao da nastavi u redovima tima koji je prošle sezone eliminisao Partizan u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Nekadašnji šampion Belgije želi da dovede proverenog defanzivca na pozajmicu, s mogućnošću otkupa ugovora na kraju sezone koja tek počinje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari