Košarkaši Crvene zvezde upisali su i 17. vezani trijumf u isto toliko mečeva ove sezone u ABA ligi, a pred naletom izabranika Dejana Radonjića na svom terenu je pala i borbena Mega Leks – 75:77 (19:14, 14:27, 19:19, 23:17).

Domaćin je u Sremskoj Mitrovici pred punim tribinama pružio verovatno najveći otpor lideru na Jadranu, a nije posustajao ni kada su gosti vodili dvocifrenom razlikom. Naprotiv, Mega se uvek vraćala ali nije imala snage da prelomi protiv iskusnijeg rivala, a nije imala ni sreće u poslednjem napadu kada je napadački neraspoložen Vilijams presekao loptu i praktično rešio pitanje pobednika u penal završnici.

Mega je u ispunjenoj dvorani krenula odlično i povela sa 10:2 najavivši da će biti agresivna ceo meč i da neće ostavljati prostora Zvezdinim centrima da se razmašu. Zato su crveno-beli morali da igraju strpljivo i da čekaju svoju priliku koja je došla već u drugoj četvrtini kada su konačno uspostavili kontrolu između reketa i spoljnih linija, pa su na veliki odmor otišli sa „plus osam“ (41:33).

Kada su Mitrović i sinoć odlični Kalinić sa dve vezane trojke doneli maksimalnu prednost gostima (54:42) činilo se da će publika biti pošteđena svake drame. Međutim, Kešelj, Zagorac i Krstić su serijom 8:0 doneli neizvesnost jer je na semaforu stajalo 64:62 za goste. I opet je Kalinić preuzeo stvar u svoje ruke i novom serijom povratio prednost, ali kako mu igrači Mege nisu ostali dužni domaćin je došao i do pola koša zaostatka (75:74). Usledilo je Vilijamsovo presecanje dodavanja čime je ugasilo svaku nadu poklonika domaće ekipe da će baš njihovi ljubimci biti ti koji će prekinuti neverovatan niz Beograđana.

Na kraju, najbolji kod Zvezde bio je Kalinić sa 19 poena i šest skokova, Blažič je dodao 15 poena, oba centra Marjanović i Cirbes imala su samo po osam poena, dok je Vilijams sa deset asistencija napadački kompenzovao skroman poenterski učinak. U redovima borbene Mege Musli je ubacio 17 poena, Miljenović tri poena manje, dok su Zagorac i Krstić dodali po 12 poena.

Metalac dobio Cedevitu

Igrači Metalca nastavili su sa fantastičnim partijama na Jadranu, a u 17. kolu u Valjevu je pala i Cedevita (56:55). Debitant u takmičenju se na taj način ozbiljno primakao vrhu tabele i sa skorom 8-9 najavio da će se boriti za plej-of, dok su Zagrepčani novim neuspehom sebi dodatno zagorčali život s obzirom da im se Partizan, posle subotnjeg trijumfa nad Olimpijom, primakao samo na jedan meč zaostatka.

Radonjić: Idemo dalje

– Izgledalo je u nekim trenucima da imamo kontrolu, ali potom u nekim nije bila maksimalna koncentracija. Postoji razlog zašto je to tako, ali idemo dalje. Težak ritam se nastavlja, čeka nas novi veliki duel protiv Galatasaraja koji nam dolazi u gosti. Malo je prostora da se pripremimo za taj duel – istakao je nakon pobede nad Megom trener Crvene zvezde Dejan Radonjić.

Milojević: Presudilo iskustvo

– Čestitam Zvezdi na pobedi i sezoni, igraju fantastično. Verujem u svoju ekipu, da svakoga možemo da pobedimo. To se videlo i večeras, ali već četvrtu utakmicu gubimo u egal završnici, kada neiskustvo dolazi do izražaja. To će za nas biti velika škola, nadam se da će nam koristiti – rekao je posle poraza strateg Mega Leksa Dejan Milojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari