Najbolji teniser sveta Novak Đoković doživeo je prvi poraz u 2015. godini i to u četvrtfinalu ATP turnira u Dohi pošto ga je posle preokreta savladao Ivo Karlović sa 2:1 (6:7, 7:6, 6:4). Naredni rival hrvatskog gorostasa biće Španac David Ferer koji je nešto ranije lako izašao na kraj sa Dastinom Braunom iz Nemačke.


Očekivano, visoki protivnik je zadavao velike probleme jer se tokom celog meča oslanjao na jak servis i kratke poene, dok je na Novakov servis pokušavao da bude što agresivniji. To mu je omogućilo da čvrsto čuva svoje poene, dok Đokoviću nije dozvolio nijednu brejk loptu u celom meču. Karlović je svoju prvu imao već u prvom gemu, ali je Novak pogodio tri prva servisa i poveo sa 1:0. Siguran servis i malo prepuštenih poena protivniku bio je recept kojeg su se oba igrača držala pa je pobednik prve deonice određen u tajbrejku. Interesantno, nekoliko prvih poena bili su minibrejkovi, a onda je Karloviću popustila koncentracija posle jedne lake lopte izbačene u aut nakon čega je naš teniser osvojio prvi set.

Sigurna igra servisera viđena je i u drugoj deonici, s tim da su jedan drugom prepuštali nešto više poena, ali bez brejk lopti. Razlog tome može biti i pesak koji je vetar nanosio na teren pa su teniseri bili nešto oprezniji kako se ne bi okliznuli, dok su redari nekoliko puta morali da ga čiste. Čuvanje svog servisa donelo je nov tajbrejk, ali je ovaj put koncentracija popustila Novaku pa je Ivo izborio treći set. Svestan činjenice da može do velikog iznenađenja Hrvat je zaigrao odlučnije i prvi došao do brejk lopte u petom gemu, a onda je nakon nove serije prvu i realizovao u sedmom gemu. U tim trenucima Đoković kao da se dodatno iznervirao čime je omogućio Karloviću da svojim sigurnim servisom privede meč kraju i prođe u polufinale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari