– Propali pregovori sa ocem i menadžerom Andrije Živkovića u vezi sa potpisivanjem novog ugovora rezultirali su time da jedan od najboljih fudbalera više nije prvotimac Partizana. Radna grupa zvaničnog šampiona Srbije obrazloženje odluke objavila je putem saopštenja. Živković se danas vraća sa Kipra gde se njegovi saigrači nalaze na pripremama za prolećni deo sezone i do kraja takmičarske godine trebalo bi da trenira sa igračima na koje klub ne računa, a nije uspeo da se dogovori oko pozajmice ili prodaje (Predrag Luka, Živko Živković, Filip Knežević, Lazar Ćirković).

Pismena odluka od strane Miloša Vazure, generalnog direktora i Ivice Ilieva, sportskog direktora, dostavljena je igraču sinoć, kako je njegov otac zahtevao, tako da će se Živković vratiti danas u Beograd, što je krajnja konsekvenca neuspelih pregovora u vezi sa produženjem ugovora, odnosno činjenice da će Partizan platiti penale od 2.500.000 evra zato što mladog fudbalera nije prodao prošlog leta po slovu ugovora sa investicionim fondom Pinija Zahavija. Visina penala određena je na osnovu ponude Benfike od 5 miliona evra po kojoj je izraelskom menadžeru trebalo da pripadne polovina.

– Andrija Živković je jedan od naših najboljih igrača. On je imao privilegiju da igra i stasava pored Saše Ilića, da mu je trener Ivan Tomić, a sportski direktor Ivica Iliev. To su veličine koje su zadužile naš Klub, to su ljudi koji su Andriji želeli najbolje, jer oni dobro pamte sve! A sve je Partizan. Andrija je, na žalost, suviše opterećen pritiscima menadžera, medijskim naslovima, pozivima, pitanjima saigrača... A Partizan mora da vodi računa o svoj svojoj deci. O svim onim dečacima koji će proslaviti njegovo ime u narednom periodu.
Radna grupa je, stoga, donela jednoglasnu odluku da našeg protimca, Andriju Živkovića, imajući u vidu stav sportskog rukovodstva Kluba, koje ima isključive ingerencije kada su u pitanju izbor igrača, tima, disciplina, atmosfera i odgovornost u odnosima unutar ekipe, vrati sa priprema i priključi treninzima grupe profesionalnih fudbalera koji pripreme obavljaju u SC Partizan – Teleoptik.
Želimo da ovim stavimo tačku na ovaj slučaj, da razmišljamo nadalje samo o fudbalskim stvarima, svesni da ćemo se boriti sa teškim finansijskim nasleđem, ali ponosni, jer nije uvek lako, ali je uvek lepo navijati za Partizan.
Najzad, poruka je uvek i pouka. I obratno. Želimo da mi, ako to nije ranije učinjeno, uspostavimo sistem koji će biti institucionalni okvir u kojem će sve nove generacije imati u vidu da su samo slava i uspeh Kluba ono što i njih čini delom istorije – najvažniji je deo saopštenja Radne grupe Partizana.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari