Izabranici Dejana Radonjića napravili su još jedan podvig u petak u Evroligi, ali se već danas (18.00) vraćaju „domaćim“ obavezama u ABA ligi protiv MZT, u meču koji može imati veliki značaj za našu košarku.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Crvenoj zvezdi je trijumf potreban kako bi ostala u trci sa Cedevitom za drugo mesto pred početak plej-ofa, odnosno obezbeđivanje meča više pred svojim navijačima u verovatno međusobnoj polufinalnoj seriji. S druge strane, crveno-beli bi pobedom doprineli povećanju nacionalnog koeficijenta, ali i pomogli Partizanu, pa i Metalcu, u borbi za što bolju poziciju na kraju sezone.

Makedonski predstavnik je pružio dostojan otpor Zvezdi u meču odigranom u Skoplju, odolevao je i ostalim rivalima iz vrha tabele ali na kraju trpeo poraze, ali je MZT možda ekipa koja je najviše prikazala osim vodeće četvorke, pa ne bi bilo iznenađenja ukoliko se večeras vidi novi neizvestan duel. Pre svega što domaćini moraju da vode računa o borbi na tri fronta, da održe „u životu“ mogućnost za prolaz u Top 8 fazu Evrolige, odnosno da se iskupe za poraz od Partizana.

– Posle velike pobede koju smo napravili protiv Lokomotive dolazi nam u goste MZT, ekipa koja kvalitetom i iskustvom zaslužuje bolju poziciju nego gde se nalazi trenutno na tabeli. Sigurno da ne želimo da se ponove situacije koje su bile nakon takvih momenata u ovoj sezoni i očekujem dobru reakciju i da savladamo MZT – istakao je trener Zvezde Dejan Radonjić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari