RSSHronika

Ponedeljak

Ranije

Komentari: 0
Ostavite komentar
Ocena: 0.00
Glasaj:
Pošalji tekst
Promeni veličinu slova
Verzija za štampu
Bili ste svedok događaja?
Pošaljite nam vaše vidjenje, slike ili video..

18/05/2010 18:06 | Kruševac

Nakon raskida kupoprodajnog ugovora sa bugarskom kompanijom „Media svjat“

Kruševačka „Pobeda“ dobila zastupnika kapitala

Autor: Beta

Kruševac -  - Bezmalo dva meseca posle raskida kupoprodajnog ugovora sa bugarskom kompanijom „Media svjat“, Akcijski fond je za privremenog zastupnika kapitala u Novinsko-izdavačkom preduzeću „Pobeda“ u Kruševcu imenovao Dragoljuba Antića, novinara te medijske kuće. Antić je kazao da je njegov izbor za zastupnika kapitala posledica podrške lokalne samouprave i kolektiva, a prvi zadatak biće povezivanje

 - Bezmalo dva meseca posle raskida kupoprodajnog ugovora sa bugarskom kompanijom „Media svjat“, Akcijski fond je za privremenog zastupnika kapitala u Novinsko-izdavačkom preduzeću „Pobeda“ u Kruševcu imenovao Dragoljuba Antića, novinara te medijske kuće. Antić je kazao da je njegov izbor za zastupnika kapitala posledica podrške lokalne samouprave i kolektiva, a prvi zadatak biće povezivanje staža za dvanaestoro zaposlenih kojima doprinosi i porezi za penzijsko i zdravstveno osiguranje nisu uplaćivani od početka 2009. godine.

- To je na neki način okončanje jedne procedure započete raskidom ugovora sa bivšim vlasnikom. Sada nam predstoji organizovanje skupštine akcionara koja će razrešiti staro i verifikovati novo rukovodstvo - precizirao je Antić. Skupština je zakazana za 1. juni, a do tada će popisna komisija utvrditi stanje u preduzeću posle poništenja privatizacije.

Kako je Antić kazao, Pobeda koja je u privatizaciju ušla posle izdvajanja iz tromedijskog regionalnog javnog servisa, ostaje samostalna i predstoji joj priprema za novu aukcijsku prodaju. - Situacija je teška. Osim neuplaćenih doprinosa, radnicima nije isplaćeno osam zarada, što je ukupno oko tri miliona dinara. Ostalim poveriocima dugujemo oko milion - kazao je on.

Kroz socijalni program prošle godine kolektiv je napustilo dvoje ljudi, a po Antićevim rečima i sada vlada veliko interesovanje za odlazak iz preduzeća uz otpremnine, ali za to nema sredstava. Prema njegovom mišljenju, šanse da u ovom trenutku bude interesenata za kupovinu „Pobede“ su veoma male, kao i mogućnosti oporavka s obzirom na privrednu situaciju. - I pored deklarativne podrške lokalne samouprave, stanje u budžetu grada Kruševca ne nagoveštava i značajniju finansijsku potporu - dodao je on.

Novinsko preduzeće „Pobeda“, koje je prošle godine obeležilo 65 godina postojanja, privatizovano je u martu 2007. godine. Bugarska „Media svjat“ platila je 1,8 miliona dinara.

Ostavite komentarOstavite komentar

Komentari (0)