Site name

Vulin: Vreme tihog ponosa

 Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je danas susretu starešina 3. armije za vreme NATO agresije "Da se ne zaboravi" u Domu Vojske u Nišu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

6

Piše: FoNet

Niš 07. oktobar 2017. 19:06

Foto: MOD

"Prisutni su pripadnici legendarnog Prištinskog korpusa i herojske 3. armije, komandanti samostalnih bataljona, brigada, kolegijumi komandanata oba korpusa i komande armije, u najvećem broju. Na naše zadovoljstvo, sa nama su i predstavnici naše države i naši prijatelji privrednici, koji su u ratu vojsku doživljavali i pomagali kao svoju", rekao je poslednji komandant 3. Armije, general u penziji Vladimir Lazarević

Po njegovim rečima, cilj i moto ovog skupa je - da se ne zaboravi:

"Da se podsetimo, da ostavimo sećanje u amanet i za sadašnja i buduća pokolenja. Sve to uz jedan konkretan cilj, jer za narednu godinu planiramo da 3. armija dobije spomen obeležje u vidu crkve, u kojoj će biti ispisana imena svih poginulih pripadnika 3. Armije u odbrani zemlje".

On je naglasio da je "18 godina proteklo od zločinačke NATO agresije na SFRJ i da oni danas u Nišu organizuju susret nezaborava".

Prema Vulinovim rečima, "Srbija nije ničim izazvala NATO agresiju, baš kao što nikada nije izazivala ratove, ni Prvi svetski rat ni Drugi svetski rat, baš kao ni građanske ratove na prostoru SFRJ koji nisu bili ni želja ni potreba, a ni na koji način nisu bili izazvani od strane Republike Srbije".

"Ali baš zato, Republika Srbija, njeni vojnici, njen narod može samo da bude ponosan na svoju ulogu u svim ovim godinama. Može samo da bude ponosan na najbolje, na ljude koji su danas u Nišu. 3. armija, general Lazarević pa i svi oni koji više nisu sa nama ili koji su negde daleko imaju razloga da budu označeni i prepoznati kao najbolji među najboljima. Kao najhrabriji među najhrabrijim", rekao je Vulin, prenosi Ministarstvo odbrane.

On je dodao da "ako nismo ponosni na njih, na koga i na šta da budemo ponosni".

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković poručio je da je "pravo zadovoljstvo biti danas u Nišu okružen ljudima koji su pre 19 godina bili na zadatku na koji ih je poslala država, na zadatku za koji su se usavršavali, učili i radili čitavog svog profesionalnog veka".

Učesnici skupa su se dogovorili da ovakva okupljanja prerastu u tradiciju, saopštava Ministarstvo odbrane.

povezane vesti

komentari (6)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

100 za jednog

07. oktobar 2017.

A tetka majstore? Na nju treba najviše da budeš ponosan. A i zahvalan. Inače,ne znam kako ove oficire srpske vojske nije sramota da na bilo koji način odaju poštovanje jednoj lažljivoj kukavici,dezerteru,diletantu,prevrtljivcu i moralnom degeneriku kakav je vulin?

Jovan

07. oktobar 2017.

Zasto ovaj covek nije u pritvoru zbog pronevera ?Kako se on usudjuje da obavlja ikakve drzavne funkcije , ko mu to dopusta ?!

ljubitelj burleski

07. oktobar 2017.

Biće da ste svi Okupoljeni s obzirom,na,,Uspehe,,i,,Zasluge,,a posebno na AMANETE, iz sv,Trojstva i ostalih,junaka,,OKO VAS SA,,SKUPA, nacionalna SRAMOTA Svih Vremana a Posebno Ako se Uopšte i Usudite da se Poredite s JUNACIMA WW1 .I WW2.ISTORIJSKE ČINJENICE u NACIONALNO NEIZBRISIVOM,,SPOMENARU,I DOKUMENTIMA,,kojih bi morali a i trebalo debelo Da se Stidite,AKO,TAJ POJAM UOPŠTE POSTOJI U VAŠEM KONFABULIĆNOM MOZGU ,I VOKABULARU, NISU ,,SREĆOM,napredDNO Naštelovane DA VAM KLEČE..

Petar

08. oktobar 2017.

Mislim da je vreme glasnog srama svih oficira jer imaju Vulina za ministra, a o tome govore i protesti vojnog sindokata, udruženi sa sindikatom policoje, koji se glasno stide svog ministra. Vreme je da Vul-in postane Vul-out i da Nobojša Stefanović ponovo bude samo Nebojša iz Beograda.

Pedja

08. oktobar 2017.

Da li neko zdrave pameti moze da dodje da slusa ovog lika?

Dusan Spasic

08. oktobar 2017.

Ako bi tuzilastvo uopste smelo da se umesa u aferu "Tetka u SAD" bila bi potrebna samo 1 sekunda da se vidi u pasosu da li je 22 puta izlazio iz zemlje pa posto sigurno to nije bio slucaj da podigne optuznicu u istom danu! Ali nece, jos!