Vulin: Vreme tihog ponosa 1Foto: MOD

 Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je danas susretu starešina 3. armije za vreme NATO agresije „Da se ne zaboravi“ u Domu Vojske u Nišu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

„Prisutni su pripadnici legendarnog Prištinskog korpusa i herojske 3. armije, komandanti samostalnih bataljona, brigada, kolegijumi komandanata oba korpusa i komande armije, u najvećem broju. Na naše zadovoljstvo, sa nama su i predstavnici naše države i naši prijatelji privrednici, koji su u ratu vojsku doživljavali i pomagali kao svoju“, rekao je poslednji komandant 3. Armije, general u penziji Vladimir Lazarević

Po njegovim rečima, cilj i moto ovog skupa je – da se ne zaboravi:

„Da se podsetimo, da ostavimo sećanje u amanet i za sadašnja i buduća pokolenja. Sve to uz jedan konkretan cilj, jer za narednu godinu planiramo da 3. armija dobije spomen obeležje u vidu crkve, u kojoj će biti ispisana imena svih poginulih pripadnika 3. Armije u odbrani zemlje“.

On je naglasio da je „18 godina proteklo od zločinačke NATO agresije na SFRJ i da oni danas u Nišu organizuju susret nezaborava“.

Prema Vulinovim rečima, „Srbija nije ničim izazvala NATO agresiju, baš kao što nikada nije izazivala ratove, ni Prvi svetski rat ni Drugi svetski rat, baš kao ni građanske ratove na prostoru SFRJ koji nisu bili ni želja ni potreba, a ni na koji način nisu bili izazvani od strane Republike Srbije“.

„Ali baš zato, Republika Srbija, njeni vojnici, njen narod može samo da bude ponosan na svoju ulogu u svim ovim godinama. Može samo da bude ponosan na najbolje, na ljude koji su danas u Nišu. 3. armija, general Lazarević pa i svi oni koji više nisu sa nama ili koji su negde daleko imaju razloga da budu označeni i prepoznati kao najbolji među najboljima. Kao najhrabriji među najhrabrijim“, rekao je Vulin, prenosi Ministarstvo odbrane.

On je dodao da „ako nismo ponosni na njih, na koga i na šta da budemo ponosni“.

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković poručio je da je „pravo zadovoljstvo biti danas u Nišu okružen ljudima koji su pre 19 godina bili na zadatku na koji ih je poslala država, na zadatku za koji su se usavršavali, učili i radili čitavog svog profesionalnog veka“.

Učesnici skupa su se dogovorili da ovakva okupljanja prerastu u tradiciju, saopštava Ministarstvo odbrane.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

6 reagovanja na “Vulin: Vreme tihog ponosa”

  1. A tetka majstore? Na nju treba najviše da budeš ponosan. A i zahvalan. Inače,ne znam kako ove oficire srpske vojske nije sramota da na bilo koji način odaju poštovanje jednoj lažljivoj kukavici,dezerteru,diletantu,prevrtljivcu i moralnom degeneriku kakav je vulin?

  2. Zasto ovaj covek nije u pritvoru zbog pronevera ?Kako se on usudjuje da obavlja ikakve drzavne funkcije , ko mu to dopusta ?!

  3. Biće da ste svi Okupoljeni s obzirom,na,,Uspehe,,i,,Zasluge,,a posebno na AMANETE, iz sv,Trojstva i ostalih,junaka,,OKO VAS SA,,SKUPA, nacionalna SRAMOTA Svih Vremana a Posebno Ako se Uopšte i Usudite da se Poredite s JUNACIMA WW1 .I WW2.ISTORIJSKE ČINJENICE u NACIONALNO NEIZBRISIVOM,,SPOMENARU,I DOKUMENTIMA,,kojih bi morali a i trebalo debelo Da se Stidite,AKO,TAJ POJAM UOPŠTE POSTOJI U VAŠEM KONFABULIĆNOM MOZGU ,I VOKABULARU, NISU ,,SREĆOM,napredDNO Naštelovane DA VAM KLEČE..

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.