Site name

Predsednik tvrdi da nije čuo za Grupu za slobodu medija

"Vučić marginalizuje sve u vezi sa slobodom medija"

Maja Stojanović: Izgradio poziciju da građani i Grupa moraju da čuju za njega, a on ne čuje ni građane ni Grupu za slobodu medija

Sasvim je očekivano da Aleksandar Vučić marginalizuje i ne prepoznaje ništa što je vezano za slobodu medija, kaže za Danas Maja Stojanović iz Građanskih inicijativa komentarišući izjavu predsednika Srbije da nije čuo da postoji Grupa za slobodu medija.

5

Piše: B. C.

Beograd 06. novembar 2017. 08:00

"Vučić marginalizuje sve u vezi sa slobodom medija"

Foto: Stanislav Milojković

Stojanović ispred Grupe za slobodu medija navodi da je sloboda medija bila najugroženija u Srbiji dok je on bio na vlasti, “bilo to u devedesetim dok je bio ministar nadležan za informisanje, bilo od 2012. dok je on, na različitim pozicijama, vladao Srbijom”.

“Ove godine imamo veliki porast napada na novinare. Vučić je sam rekao da je svestan napada na inauguraciji na Lidiju Valtner. NJegov odgovor je samo izvinjenje. Jedno izvini zamenjuje rad policije, tužilaštva i sudstva. Tako se uzurpira i država i slobode građana i sloboda medija. To je način na koji se Srbija vodi”, ocenjuje Stojanović.

Prema njenim rečima, ciljevi Grupe su dijametralno suprotni od ciljeva Aleksandra Vučića.

“On je tako izgradio svoju poziciju da građani i Grupa moraju da čuju za njega, a on ne čuje ni građane ni Grupu za slobodu medija. Uskoro ćemo to promeniti”, naglašava predstavnica Grupe za slobodu medija u izjavi za naš list.

Podsetimo, predsednik Aleksandar Vučić rekao je u petak uveče u intervjuu sa Brankicom Stanković “Insajder debata” da nikada nije čuo da postoji Grupa za slobodu medija, koja je osnovana nakon gašenja lokalnog nedeljnika Vranjske, kao i da ne zna za akciju protiv medijskog mraka i upitao da li tu grupu čine “oni najslobodniji mediji”.

povezane vesti

komentari (5)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

ljubitelj burleski

06. novembar 2017.

Pa Čovek se,,ubi,od ČITANJA TVITERA I OSTALIH,, sredstava izveštavanja,slobodnih,mrsomuda, a ,,NEPRIJATELJA,,SrBskog,,lidera,,,Nepostizava, baš sve za svih 24 sata ,,rada,,,.Zato i poslužiše oni ,servis,,,čuvari,na drugoj inauguranciji, da Mu,,pomognu,u,liderisanju,,Jevanđelijskog,tipa.

Milan

06. novembar 2017.

Opet novinari zrtve!?Prosto neverovatno da vam ni jedna vlast ne odgovara!!!

Miki

06. novembar 2017.

Previše naduvavate tu priču oko slobode medija. Mislim da su mediji vrlo slobodni i prodorni. U 21. veku , veku društvenih mreža, prosto je nemoguće da mediji nemaju slobodu.

rodoljub

06. novembar 2017.

Kada ne bi bilo slobode medija , "Danas" bi bio vec ugasen i zabranjen.

Lun

06. novembar 2017.

Samo dosovci nisu nikog konstatovali ni slusali ko nije razmisljao kao oni, niti se nigde moglo pročitati i čuti drugačije mišljenje osim njihovog. Samo je problem što sad ovde mnogi imaju amneziju