Site name

Protiv još dvoje članova tima "Protiv diktature" podnete prekršajne prijave zbog navodnog organizovanja studentskih protesta u aprilu i maju

Hegić: Vlast nas opominje pred beogradske izbore

Tim "Protiv diktature" saopštio je juče da je protiv još dvoje njihovih članova podneta prekršajna prijava za navodno organizovanje "Protesta protiv diktature" 18. aprila i 3. maja ove godine.

9

Piše: M. D. Miljković

Beograd 11. novembar 2017. 08:41

Prijava je podneta protiv studentkinje Fakulteta političkih nauka u Beogradu Tijane Hegić i doktoranda na istom fakultetu Vladimira Perića.

Tijana Hegić ocenila je za Danas da je očigledno da se radi o zastrašivanju, jer su prekršajne prijave napisane u julu i avgustu, dok su njima dostavljene tek juče, što je po njenom mišljenju opomena pred beogradske izbore.

- Vlast ovime ne opominje samo nas, već bilo koga kome bi moglo da padne na pamet da prisustvuje nekim spontanim okupljanjima ukoliko ih bude bilo uoči ili nakon beogradskih izbora, da pazi šta radi. Zaista mi nije svejedno i pitam se šta sledeće može da nam se desi, ali to ne znači da ćemo odustati tek tako - poručila je Hegić.

U zahtevu za pokretanje prekšajnog postupka protiv Vladimira Perića, u koji je novinar Danasa imao uvid, detaljno je opisano celokupno okupljanje demonstranata 14. aprila ove godine, trasa kojom su se kretali, ono što je pisalo na transparentima, muzika koja je puštana sa ozvučenja, skandiranje kao i to sa kim je Perić najviše komunicirao tokom šetnje - imenom i prezimenom. Periću se, na osnovu prijave, na teret stavlja da je prekršio Zakon o javnom okupljanju.

Ranije juče, tim "Protiv diktature" oglasio se na društvenoj mreži Fejsbuk, poručivši "dragim moćnicima", kako su ih nazvali, da slobodno mogu da nastave da šalju neutemeljene i besmislene prijave, jer se oni neće uplašiti niti odustati.

- Prekršajne prijave Vladi i Tijani, kao i one prethodne Gavrilu i Pavlu, upućene su sa ciljem da nas zaplaše kako se protesti iz aprila ove godine ne bi ponovili, te kako mi ne bi nastavili sa našom borbom protiv jednoumlja. Zato vam hvala na motivaciji da nastavimo dalje, nema predaje - stoji u objavi tima "Protiv diktature" na Fejsbuku.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je ranije ove godine podnelo zahtev Prekršajnom sudu u Beogradu za pokretanje postupka protiv studenata FDU Pavla Terzića i Gavrila Vučetića, takođe pod optužbom da su "organizovali" neprijavljen skup 21. aprila ove godine pod nazivom "Protest protiv diktature".

Vređali premijera Vučića

"Kolona učesnika javnog okupljanja i okupljanja u pokretu je tokom šetnje zastala na uglu ulica Resavske i Bulevar Kralja Aleksandra, kojom prilikom su putem ozvučenja sa vozila emitovali pesmu "Vuče, vuče, bubo lenja", a okupljeni su skandirali pogrdno na račun tadašnjeg predsednika Vlade Aleksandra Vučića, zviždali i negodovali tokom daljeg kretanja", navodi se u jednom delu prekršajne prijave protiv Vladimira Perića.

povezane vesti

komentari (9)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Dajana

11. novembar 2017.

Ma to su sve razmažena deca isto takvih roditelja, glumataju poštenje, a verovatno ništa tim putem nisu stekli..i trebalo bi ih testitrati na narkotike..deca običnih radnika preživljavaju i gledaju da pomognu svojim roditeljima koji su na ivici živaca jer ih je DOS pošast isterala na ulicu i dovela na rub egzistencije..Krivili su Miloševića..dočepali se vlasti i pokopali Srbiju, sad kad se Srbija budi to im smeta..

Mira Tesic

11. novembar 2017.

S paznjom i velikim interesovanjem cu ispratiti ceo ovaj slucaj! Sloboda protesta je svima zagarantovana, ali i tu postoje pravila...nije dozvoljeno vredjanje drzavnih funkcionera.

Slavisa

11. novembar 2017.

Realno gledano, posto su studenti FPN trebalo bi da znaju da se svaki skup mora prijaviti.

Vladimir

11. novembar 2017.

Slušam juče komšinicu, koja je opijena "prozapadnim" stavovima, sa kakvim nadahnućem ona tvrdi da je sunovrat društva, da ona samo želi slobodu, da želi da bude plaćena za svoje znanje kao što je to u evropi..Slušam, ćutim, pita-a vi komšija ćutite? Kažem, ćutim, dete, ćutim..Ja sam kao inženjer ostao bez posla 2007-me godine jer je firma gurnuta u stečaj, pa privatizovana nekom klincu koji nezna ni koji broj cipela nosi..ćutim, jer je moje dete kad je završilo studije 2008 godine obijalo pragove za posao, ali ništa, prvo što su je pitali dali planira porodicu i decu..dobila je posao 2014-te..Ćutim jer tvoje roditelje znam i oni i sad rade i pljuju Vučića, i ćutim jer su oni pošteno stekli vikendicu na Tari i stan od 90 kvadrata sebi i tebi kupili stan od 35 kvadrata da slobodno možeš da učiš..Ćutim jer ja nisam bio toliko pošten, ja sam u onoj drugoj Srbiji kojoj Sloboda nije bilo nešto što se dešavalo od 200-te..Ćutim, ali Vam nećemo ni ja ni moji poznanici, ali ni moja porodica omogućiti tu vašu "prozapadnu" slobodu da nas ponovo zadesi jer želimo da radimo svi i živimo od svog rada..Posle toga je bio komentar..vi ste Sendvičar, i otišla je..Videh je posle u prolasku pored jednog ekskluzivnog lokala sa društvom, moja deca nemaju ušteđevinu za takve lokale..Zbog naše dece, dece poštenih radnika Beograd mora Napred!

duca

11. novembar 2017.

Ne razumem ove ljude, dokle vise pricati jednu istu pricu, o kakvoj diktaturi se ovde radi, da li je slobodna volja naroda diktatura.

Aleksandar Zotović

11. novembar 2017.

Na sledećim izborima biće nas mnogo vise, ukoliko ne ispunite zahteve i ne možete nas sve uhapsiti i uplašiti. Bliži vam se kraj i osećate to vrlo dobro !!! Do Pobede!

Duks

11. novembar 2017.

Samo pravite sebi reklamu, poznato je da prekršajni sudovi rade sporo. Recimo za saobraćajni prekršaj dođe i posle godinu dana.

Aleksandra

11. novembar 2017.

Prekršajne prijave skoro uvek kasne i to nije novost...nego vi samo tražite razlog za samopromociju ukazujući na to da vas neko zastrašuje. Vlast u ovoj državi se bavi mnogo ozbiljnijim pitanjima, ne ide okolo i zastrašuje ljude, tako da mi je vaša izjava više nego smešna.

Boba Grgur

12. novembar 2017.

Zakon je zakon, ne moze ko oce da organizuje javne skupove, to mora da se prijavi i nije neka komplikacija, Ako su se namerno oglusili o zakona, molim lepo, sve je jasno.