Site name

Tači: Vojska neophodna za NATO

Kosovski predsednik Hašim Tači smatra da je transformacija Bezbednosnih snaga Kosova u vojsku neophodna za članstvo u NATO jer "niko nije primljen u NATO sa vatrogascima i lovačkim ili pecaroškim udruženjima", piše danas prištinski dnevnik Epoka.

Piše: Fonet

Priština 20. mart 2017. 11:06

Hašim Tači Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ

Dnevnik Koha piše da Tači sada insistira da vojska mora da se formira u saradnji sa međunarodnom zajednicom koja, po njegovoj oceni, nije protiv transformacije Bezbednosnih snaga u vojsku.

Predstavnici međunarodne zajednice se slažu da ovo mora da se uradi kroz ustavne amandmane i da mora da se radi na tome da se Srbi vrate u skupštinu i glasaju za to, ali ako se ne vrati nastavićemo proceduru sa zakonom.

Radićemo do poslednjeg trenutka sa Srpskom listom i međunarodnim partnerima na ustavnim amandmanima, ali ako Srbija to bude sprečavala i bude pretila kosovskim Srbima kako bi ih sprečila da prisustvuju skupštinskim sednicama mi ćemo ići sa opcijom B, rekao je Tači. On je za Epoku rekao da nema povratka u transformaciji Bezbednosnih snaga u vojsku i ocenio da bi međunarodna zajednica mogla da ubedi Beograd za pet minuta samo kad bi to htela.

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.