Kesa u žbunju

BBC
Kesa za kupovinu ležala je ispod žive ograde, a mnogi su pomislili da je u pitanju lav

Tri naoružana zaštitnika životinja verovatno su bili u najvećoj pripravnosti kada su oprezno prilazili imanju posle prijava da je u toj oblasti primećen lav.

Ubrzo su se zaprepastili kada su pronašli ceger za kupovinu u živoj ogradi, iako je na njoj bila prilično verna fotografija glave lava.

Radnik na farmi u selu Kinjana, koje je udaljeno samo kilometar od Nacionalnog parka planine Kenija, uzbunio je sve pošto je ispred kuće poslodavca uočio nešto što je ličilo na lava.

Kesu je kod ograde postavila sama vlasnica kuće i stavila je u nju seme drveta avokada u nameri da spreči da se seme osuši.

Iako prethodno nije bilo dojava da ima lavova u toj oblasti, meštani su se žalili da im nestaje stoka, rekao je lokalni šef policije Sajrus Mbiđive za BBC.

„Pristupili smo incidentu sa mnogo opreza i ozbiljnosti.

„Prvo smo se uverili da su svi na bezbednom, a onda su zvaničnici koji brinu o divljim životinjama istražili slučaj i otkrili da je u pitanju kesa“, kaže on.

Vlasnica poseda nije bila kod kuće kada su pozvani u pomoć zvaničnici za zaštitu divljih životinja.

Kada je stigla kući, rekli su joj da se pojavio lav i savetovali je da uđe u kuću sa druge strane, pa nije odmah povezala ovu prijavu sa kesom koju je ostavila kod ograde.

Ceger je stajao odmah ispod prozora i kada su ga otvorili, zvaničnici su primetili da lav za kojim tragaju nema telo i da je zapravo u pitanju kesa za kupovinu.

Iako je ovo bila lažna uzbuna, iz Službe za divlje životinje Kenije pohvalili su javnost pošto je „podigla uzbunu da bi se sprečila eventualna nesreća“.

U kesi je bilo seme avokada

BBC
U kesi je bilo seme avokada

Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.