Licencirano obezbeđenje od danas deo kontrole karata u javnom prevozu 1Foto: BETAPHOTO/ Milan Timotic

Kompanija „Kentkart Southest Europe“ DOO od danas počinje kontrolu karata u javnom gradskom prevozu, uz povećan broj kontrolora u čijim timovima će biti i licencirano obezbeđenje, saopšteno je iz te kompanije.

Stranka slobode i pravde ocenila je to primenom sile nad građanima.

„Kentkart“ navodi da će ovaj posao obavljati u saradnji sa kompanijom registrovanom za fizičko-tehničko obezbeđenje „Profi Team Plus“.

„Nakon zaključenja ugovora za naplatu i kontrolu karata putnika u vozilima javnog prevoza u Beogradu, a u cilju unapređenja poslovanja, naša kompanija Kentkart SEE DOO potpisala je ugovor sa kompanijom Profi Team Plus DOO iz Beograda. Do 30 licenciranih radnika obezbeđenja ove kompanije će biti raspoređeno na terenu zajedno sa kontrolorima kompanije Kentkart. Njihov primarni zadatak će biti preventivno delovanje u smislu izbegavanja sukoba u poslovima kontrole karata – voznih isprava, kao i zaštite poslovanja kako kompanije Kentkart tako i poslovanja Grada Beograda“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da će ovo „umnogome unaprediti posao kontrole i predstavljati još jedan doprinos ove kompanije u realizaciji izvršenja ugovornih obaveza prema Gradu Beogradu, a sve sa ciljem povećanja efikasnosti rada kontrole i kvaliteta usluga“.

SSP: Grad hoće da primenjuje silu nad građanima

Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je danas kao „skandaloznu“ najavu da će uz kontrolore naplate karata u gradskom prevozu u Beogradu ubuduće biti i „licencirano obezbeđenje“.

Predsednica beogradskog odbora SSP Mila Popović pitala je s kojim ciljem i kako će „licenciranim čuvarima“ biti dozvoljeno da „prate kontrolore i ‘rešavaju’ probleme“.

„Ne samo da je Grad Beograd ponovo nepotrebno angažovao ‘Bus Plus’, odnosno njihovog osnivača za naplatu karata, iako su to mogli sami, već su dodatno rešili da nađu način da primenjuju silu nad Beograđanima“, navela je ona.

Upitala je „da li gradske vlasti i njihov privatnik koji će u narednih 13 godina po ugovoru imati pravo na enorman profit, misle da mogu da prave neke paralelne odrede“.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

17 reagovanja na “Licencirano obezbeđenje od danas deo kontrole karata u javnom prevozu”

  1. Opet nekome namaknut posao.
    Pretpostavljam da je bilo hitno pa moze brz tendera

  2. Niko osim komunalnog policajca, milicajca i policajca NE SME DA LEGITIMSE GRADJANE.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.