Radoičić: Uskoro novi koncept rasvete u Beogradu 1Foto: Beoinfo

Kako se navodi, on se sastao sa njenim predsednikom Georgijem Bosom sa kojim je razgovarao o budućoj saradnji na novom konceptu rasvete u Beogradu.

Tema našeg sastanka je dolazak ove kompanije u Beograd i njihovo angažovanje na konceptu ekološke rasvete, s obzirom da smo u januaru potpisali sporazum o saradnji. Sada sam imao priliku da vidim kako je ova kompanija uradila sjajan posao u Moskvi. O tome svedoči i ulično osvetljenje, osvetljenje mostova, parkova, kao i dekorativna rasveta zgrada. Uveren sam da ćemo i u Beogradu imati sjajne rezultate ove saradnje, kazao je Radojičić.

Predsednik kompanije Georgij Bos gradonačelniku Beograda, prenosi Beoinfo, predstavio je rasvetu koju proizvode u njihovim fabrikama u Rusiji, Nemačkoj i Španiji.

Naglasio je da su sa cenama konkurentni, da njihova proizvodnja ni malo ne zaostaje od one vodećih firmi u oblasti ulične rasvete na zapadnom tržištu, ali i da su im proizvodi dvostruko jeftiniji i imaju duži garantni rok.

Dopalo mi se i što školuju kadrove na Katedri za svetlosnu tehniku Moskovskog energetskog instituta. Žele da dobrim učenicima iz Srbije omoguće da se u Moskvi specijalizuju u ovoj oblasti, istakao je Radojičić.

Sporazum između Grada Beograda i kompanije „Boos lighting group”, kao jedne od najvećih kompanija u oblasti rasvete uz Simens, Filips i važne kineske i japanske kompanije, potpisan je u januaru u Beogradu, tokom posete ruskog predsednika Vladimira Putina.

Novi koncept rasvete grada Beograda znači, s jedne strane, ekološki prihvatljiviji način osvetljenja, a s druge i veliku uštedu u energiji, tako da su mnogi gradovi u Evropi i svetu prešli na taj način osvetljenja. Dogovorili smo se da ćemo se posebno baviti dekorativno-fasadnom rasvetom koja značajno može da se unapredi. Moskva je danas izuzetan primer Beogradu za ovakav način osvetljenja i zbog toga je saradnja sa ruskim kompanijama za nas vrlo značajna. Hram Svetog Save je jedan od najvažnijih objekata na kojem će se prvo raditi projekat fasadnodekorativne rasvete, naglasio je gradonačelnik Beograda.