Generalizacija termina „akušersko nasilje“

Povodom teksta "Zid ćutanja u srpskim porodilištima" (Danas, 2. avgust)

Ostavite komentar

  1. Zanimljivo… Ne kažu da ništa ili nešto nije tačno, već samo da su oni uvređeni…
    To dovoljno govori da sa tom praksom i tim ponašanjem nemaju nameru da prestanu.

  2. Očekivao sam da vidim svoj komentar pošto sam ja jedan od 40.000 očeva čije su porodice trajno osakaćene i čije su supruge prošle neviđenu torturu u centru za krađu srpske dece Narodni front u Beogradu.

  3. Једна од једноставних мера је књига утисака у сваком породилишту. Нема бољег мерила за процену професионалног и људског односа према породиљама. Обавезно……

  4. Zmija zmiji oci ne vadi.
    U Srbiji gotovo pa nikad ni jedan lekar ili medicinski radnik nije osudjen adekvatno za svoja nedela.A bilo ih je oh oh tuzeno.Tako ce i ostati.Cast i postovanje veoma retkim profesionalcima u tom poslu ali zlu ne trebali.

Ostavite komentar

Dijalog

Hrabrija od svih hrabrih 10

Hrabrija od svih hrabrih

Sokrat je bio optužen, a potom i osuđen na smrt, jer je "vređao bogove i kvario omladinu". U svojoj odbrani je optužnicu i tužioca doveo do apsurda sledećim pitanjima: "Znači li to, budući da sam ovom optužbom samo ja optužen, da danas niko u Atini, osim mene, Sokrata, ne vređa bogove i ne kvari omladinu?" Tužilac je potvrdno odgovorio.

Naslovna strana

27. septembar 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.