Bolnicu na Mišeluku otvoriti za nekovid pacijente 1Foto: Freepik

Kada je pre više od godinu dana otvorena Bolnica na Mišeluku, naprednjački funkcioneri su građanima Novog Sada čestitali otvaranje Gradske bolnice i konačno rešenje višedecenijskog problema Novosađana.

Gradski odbor Stranke slobode i pravde Novi Sad tada je pozdravio neophodno proširenje zdravstvenih kapaciteta tokom smrtonosnih talasa kovid pandemije, iako vlast nije želela ni da sasluša naše jasne zamerke na lokaciju buduće bolnice.

Sada, kad poslednji talas pandemije pokazuje da popunjenost kapaciteta kovid bolnice na Mišeluku, čak ni s prijemom bolesnika iz cele Vojvodine, nije prešla 30%, a svetski zdravstveni autoriteti očekuju da će predstojeća zima biti poslednja kovid zima – pravi je trenutak da odlazeći gradonačelnik Miloš Vučević ispuni svoje predizborno obećanje i Gradsku bolnicu otvori za građane.

Vreme je da preko 50 miliona evra uloženog novca naših građana dobije svoju obećanu namenu. Pod uslovom, naravno, ako je to uopšte i bio osnovni plan naprednjačke vlasti.

Građani Novog Sada nisu krivi što je naprednjačka vlast na konkursu zaposlila samo 20% medicinskih radnika neophodnih za Bolnicu ove veličine, a planovi za rešenje problema nedostatka kadrova ne postoje.

Za Stranku slobode i pravde nije prihvatljiv plan vlasti da građani, u iščekivanju svoje Gradske bolnice, plaćaju privatne preglede i operacije, dok slabo iskorišćeni kapaciteti kovid bolnice Mišeluk čekaju kraj pandemije.

GrO SSP Novi Sad smatra da polovina kapaciteta Kovid bolnice Mišeluk može i mora u veoma bliskoj budućnosti postati dostupan za lečenje nekovid pacijenata, odnosno uključen u zdravstveni sistem Republike Srbije.

Na ovaj način dobili bi bolju zdravstvenu zaštitu naših sugrađana i temelj Gradske bolnice, bolnice koja bi nakon kraja pandemije i odlaska naprednjaka sa vlasti konačno postala ono što građani Novog Sada zaslužuju.

Autor je član Predsedništva SSP

Stavovi autora u rubrici Dijalog ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.