Da li je Vučić zaslužio orden Svetog Save 1Foto FoNet SPC.

Pri tome, ne obraćamo Vam se kao članovi političke stranke, već kao pravoslavni hrišćani i članovi naše svetosavske i svetolazarevske Crkve, koji se već godinama unazad trude na polju javne odbrane hrišćanskih i porodičnih vrednosti.

Upravo stoga smo pred Bogom i pred ljudima obavezni da dignemo glas protiv toga da se orden sa imenom ravnoapostolnog učitelja Srba dodeli najrevnosnijem pokrovitelju protivporodične i antihrišćanske ideologije političkog homoseksualizma.

Niko nije posejao više bratske omraze i deoba među Srbima, od Broza do današnjeg dana, nego osoba kojoj ćete, časni oci, povodom osam vekova naše crkvene nezavisnosti dati orden sa imenom najvećeg izmiritelja među Srbima.

Da li je, časni oci, Aleksandar Vučić zaslužio orden Svetoga Save time što nam je poručio da moramo kao narod da se odreknemo našeg svetosavskog i vidovdanskog etosa i da umesto njega prihvatimo protestantsku etiku?

I najzad, „kamenje će progovoriti“, ako Vam, časni oci, sinovski ne zavapimo: zar orden ravnoapostolnog Save Srpskog u ruke onom koji iznova ponavlja da je Kosovo više arnautsko nego srpsko, onom koji je toliko puta poručio da je spreman da u formi „razgraničenja“ konačno izruči Kosovo i Metohiju u ruke albanskih separatista.

U vreme najljuće brozomore, Sveti Justin Ćelijski je mučenički ispovedao i opominjao da se „Bogu treba većma pokoravati nego ljudima“, te da je upravo to „suština svih svetih dogmata i svih svetih kanona Pravoslavne Crkve.“

Ćelijski sveti ispovednik nas, časni oci, sve upozorava da se „ljudima treba pokoravati sve dok nisu protiv Boga i Božijih zakona. No čim istupe protiv Boga i NJegovih zakona, Crkva im se mora odupreti i suprotstaviti. Pravdati se pri tome takozvanom crkvenom ikonomijom nije drugo do prikriveno izdavati Boga i Crkvu. Takva ikonomija je prosto naprosto – izdajstvo Crkve Hristove.“

Strahujući od takve izdaje i bratskih deoba i raskola sinovski Vas molimo da Vašu odluku preispitate i istu povučete.

Molimo se vaskrslom Gospodu i ravnoapostolnom Savi Srpskom da nas duhovno ukrepe da izdržimo kao narod na putu Hristovom.

U ime Srpskog pokreta Dveri Hadži Dragan Vesović.