Dušanovo carstvo i Šešeljeva baljezgarija 1

Naravno da je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin spomenuo „srpski svet“, pa što ne bi?

Svakako da je predsednik Srbijatrije Aleksandra Vučić to rekao kako – hehe, vragolan stari – ne misli on to tako, nego, eto, malo se zaneo u govoranciji pred prepunom salom pridošlih pristalica SNSrbije.

No, ceo taj „srpski svet“ nije baš puka ujdurma koja je izašla iz marketinških laboratorija naprednjačke mašinerije, već je jedan prirodan ishod kontinuiranog lupanja gluposti o svesrpskoj svetkovini, koja je, bogo naš napaćeni, ugrožena gde god da se nalazi.

Ta količina uplakanog rodoljublja iz beogradske čaršije za Crnom Gorom i ugroženošću – joj, kuku, majko – srbijanskog naroda tamo dole, tokom čitave prošle godine, bila je toliko glasna, da je prosečan stanovnik mogao slobodno da se zapita da li živi u Podgorici ili, jelte, Singidunumu. Ipak, srpska prsa još su modra od zapomaganja za Kosovom & Metohijom, grla su pocepana od proklinjanja tih albanskih dahija koja nam oteše to parče zemlje, a o Republici Srpskoj pričamo kao da nam je ona zapadna pokrajina, a ne zasebna zemlja koja ima svoje radosti i probleme.

Tako da, kao što možemo da vidimo iz priloženog, „srpski svet“ je svuda oko nas. On se stvarao dug niz godina, međutim, on nije satkan od geografskih linija, položaja i stanovnika koji se nalaze na tim zemljama. Ne, bato, njegova anatomija se sastoji od kukumavčenja, leleka i stratišta.

„Srpski svet“, lažu vas, nije Velika Srbija, niti Dušanovo carstvo, kao ni Šešeljeva baljezgarija, ne, ne – to je nešto sasvim dublje.

„Srpski svet“ je tvrdokorno jezgro koje će u narednim godinama oblikovati drugačije manijake i čudake, koji sada se već uveliko kale po sajberspejs prostorijama i jure nepodobne po internetskim hodnicima. „Srpski svet“ je balon u kojem obitavaju sve prastare misli o ujedinjenju Srba, vojnoj ekspanziji i osveti viševekovnim neprijateljima. „Srpski svet“ je umreženost svih Srbalja širom sveta koji, koliko god bili protiv Vučića i njegove kamarile, i dalje su spremni, ukoliko Krv i Tlo pozove, da skoče kao jedan.

U računici gospodina Vučića trenutno se ne isplati da rata bude, iako on voli da se poigrava sa svojim rečima zbog prljavih politikantskih poena, ona tvrdokornija, okultnija i opskurnija strana ove uklete zemlje termin „srpski svet“ shvata kao šifru. U njihovoj podsvesti „srpski svet“ je kapisla koja okine i nakon koje sledi pomračenje svesti, pa tako i naših života.

Zato, „srpski svet“, e pa on je naša grobnica. Duboka.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Dušanovo carstvo i Šešeljeva baljezgarija”

  1. „Baljezgarije“, odlican opis tekstova ovog samozvanog novinara. Iako ovaj je bolji od ostalih, zato sto je kraci.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.