Miris Tamjana nad Srbijom 1Milojko Pantić Foto: Miroslav Dragojević

Ima još uvek dosta ljudi koji se sećaju kako je Milošević razbio bivšu veliku državu. Prvo su išli popovi, pa topovi i na kraju su nastupili lopovi.

Kao i sve drugo tzv. predsednik Srbije koji laže i kad se Bogu molu, modifikovao je i Miloševićev način vladanja. Najpre je sa svojim lopovima iz zločinačkog udruženja koje sada hoće da pretvori u novu stranku „Moja Srbija“, zarobio državu i njen budžet pretvorio u privatnu kasu. Onda je sa našim novcem kupovao ruske topove i ostalo rashodovano oružje a sada, u ime mira, kupuje i turske dronove.

Konačno, u zarobljenoj državi zarobio je i političku opoziciju, a slobodu dao teokratiji odnosno popovima. Uz sadejstvo sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve koga je on postavio, pretvara našu zemlju u pravoslavnu džamahiriju. To je poseban oblik vladavine u kome ne važe Ustav i zakoni već društvom upravljaju ajatolasi odnosno religijske vođe. Njihov se autoritet zasniva na verovanju da oni imaju direktnu vezu sa Bogo-čovekom, rođenim „bezgrešnim začećem“.

Međutim, za razliku od Isusa koji se žrtvovao za ljude i širio ljubav među njima, naši ajatolasi i njihovi vernici veruju u Boga koji ognjem i mačem sudi i kažnjava. On će jednoga dana zemljinu kuglu pretvoriti u ravnu ploču i svojim vojnicima narediti da unište sve izdajnike i neprijatelje srpstva i pravoslavlja, da bi u Srbiji uspostavili režim u kome se u ime Boga ubija Bog u ljudima.

Tzv. predsednik uveliko radi na tom scenariju naše budućnosti. Videlo se to celog ovog varljivog leta a to se potvrđuje iz dana u dan i početkom jeseni. Pravoslavni ajatolah u funkciji patrijarha srpskog, najpre je početkom meseca došao na trening košarkaške reprezentacije Srbije i preko nosioca Karađorđeve zvezde selektora Svetislava Pešića, bacio fatvu na igrače i oni su se pre vremena vratili sa Evropskog prvenstva. Potom je taj isti pravoslavni vođa anatemisao Europrajd proglasivši gej populaciju za najveće zlo u Srbiji.

A onda je poslao ajatolaha Irineja Bulovića da, pravoznažno osuđenom ratnom zločincu Hulji Šešelju, uz Miloševića i Vučića najvećem zlu koje je moglo da snađe Srbiju, u ime srpske pravoslavne crkve, uruči orden nekakvog Svetog vladike Mardarijana.

Usledio je dogovor sa tzv. predsednikom, ustvari vrhovnim ajatolahom da se na beogradskim ulicama održe litije, u znak podrške uništitelju srpske države koji u svojoj familiji ima gej osobe, i njegove gej premijerke, za zabranu Evroprajda.

Desetine hiljada bezbožnika koji sebe nazivaju vernicima, šetali su beogradskim ulicama, puni mržnje, obavijeni dimom tamjana iz kandila. Pretili su i određivali šta građani Srbije smeju a šta ne smeju da misle, da čitaju i koga moraju da mrze zato što su drugačiji. Ko nije kao oni taj nema pravo da živi u Srbiji. I dok su se Srbi i „vernici“ i nevernici gušili u dimu od tamjana kao da su na sahrani „Velike Srbije“, vrhovni ajatolah tzv. predsednik otišao je u UAE „u svoju drugu otadžbinu“ kako mu je na dočeku rekao šeik.

I naravno ne pitajući nikoga u Srbiji, jer on je vlasnik te pravoslavne džamahirije, uzeo je u naše ime novi kredit od milijardu dolara. Njegov privatni trezorijer potvrdio je naziv lažnog doktoranta izjavom: „Da nismo uzeli kredit morali bi da se zadužujemo“. Tzv. predsednik Srbije, koga mnogi brkaju sa čovekom i političarem jer on samo u polumraku podseća na normalnu osobu, uništavajući sekularnu državu i političko društvo, uništio je opoziciju i napravio vlastodržačku koaliciju sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

Sa onom istom Crkvom koja je ne samo podržavala ratnu politiku Slobodana Miloševića, nego su njeni arhijereji pričešćivali najveće kriminalce, vođe paravojnih jedinica i slale ih u Hrvatsku, Bosnu, na Kosovo da ubijaju civile, starce, žene i decu.

Tu i takvu Crkvu, koja direktno sarađuje i održava na vlasti najvećeg političkog zločinca posle Miloševića, danas podržavaju i Srbi tzv. litijaši koji ne čitaju ništa osim Jevanđelja pa i ne znaju da je ingeniozni Italijan Umberto Eko odavno napisao, citiram: „Ljudsko društvo neće postići savršenstvo sve dok poslednji kamen poslednje crkve ne bude pao na glavu poslednjeg mantijaša i svet se ne oslobodi te rulje“. Rekao je drugim rečima, da su religije i bogomolje najperfidniji projekat u istoriji čovečanstva, napravljen samo radi očuvanja vlasti i otimanja novca vernicima.

Možda bi ipak trebalo da se ugledamo na naše nekadašnje zemljake Slovence. Jer dok se Srbija guši u svakovrsnoj prljavštini i dimu tamjana, Slovenija je ovog septembra proglašena za najčistiju državu na svetu. Zaslugom njenih građana naravno. To je patriotizam i rodoljublje dragi moji Velikosrbi i pravoslavni vernici, a ne busanje u pravoslavna srpska prsa, litijašenje i nošenje stometarskih zastava Srbije i Rusije.

Stavovi autora u rubrici Dijalog ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari