Moguće (je) rešenje kosovskog pitanja

Ostavite komentar


 1. Potpisivanje Temeljnog ugovora odgovara Srbiji jer je postala vlasnik tudjih kulturnih objekata,objekata koji su gradjeni za brijeme kralja Nikole i ranije,a i sami gradjani su samodoprinosom gradili crkve pa kako to moze biti na dobrobit Crne Gore.

 2. To mslenje je bez veze.Kosovo nema vise nista sa srbijom,primer,tvoj otac ima zemliste ,pa to zemljiste podeli djeci kako on misli a to znaci svaki od njih je gazda u svome itd svako se razvije sa svojim radom,nema vise komsija hocu tvoju zemlju da obradim.

 3. Srpske žrtve tokom rata na Kosovu: nešto oko 2500. Albanske: nešto oko 10500(!). Dosta od njih strpani u hladnjače i zatrpani po celoj Srbiji.
  Zašto bi mi, po tom planu, imali i dalje pravo biti naoružani do zuba a žrtve srpskog nasilja ne? Sa kojim moralnim pravom??

 4. Sad ste malo o komunisti, do sada ste bili liberalni kapitalisti. Šta je zajedničko tim idejama? Što se tiče odlaska ruske vojske sa kosova to je bile i želja naše vlasti tada.

 5. U Srbiji svest većine građana je na primitivnom nivou. Takvi su mentalno na nivou samo prkosa, inata i svađa i spremni za ratovanje. Nije ih briga za napredak, toleranciju, poštovanje ličnosti i različitosti. Od kulture su im poznati samo navijanje, ratni pokliči. Od njihovih takvih stavova i ne možemo očekivati konstruktivnost. Zato i imamo toliko ekstremista i toliku podršku nasilju. Mi smo još na nivou plemena, kojima dajte oružje, jer misle da je u tome rešenje za sve. A kad dobiju po nosu, e onda su svi krivi, jer oni su postali napaćeni.

 6. Na Kosovu živi oko 100000 Srba, siromašnih, svako ko ima neki višak, kupio je stan ili kuću u Srbiji. Dakle, na Kosovu živi manje Srba nego na Čukarici, imovina tih ljudi je manja od pola Čukarice. Albanci su Kosovo izgradili za 20 godina više nego mi za prethodnih 90, koliko smo imali vlast, za nas je to bila pusta periferija, njima je sve. Takođe, Kosovo je ekonomski neodrživo, nikada nije bilo, još od Turaka, SFRJ je godišnje dotirala 200 miliona maraka, vrednost današnjih min milijardu evra. To je realnost, ako ne verujete, prošetajte se do Kosova, ja idem stalno jer sam tamo rođen, ne mogu prepoznati moj rodni grad, ceo je izmenjen, izgrađen, ulepšan, tužna istina

 7. Autor ima dobar stav da je potrebno naći rešenje za Kosovo, i tu već udara u zid. Mislim da je puno veći problem u tome što ima puno aktera ovog problema koji ne žele da nađu ne samo kompromisno, već bilo kakvo rešenje. A tu pre svega mislim na Vučića i kompaniju. Trenutnoj vlasti u Srbiji upravo odgovara da postoji problem Kosova, jer ga koristi da sluđuje naš jadan srpski narod.

 8. Samo jos treba uzeti u obzir sta preko 90% populacije na Kosovu misli o ovom i slicnim predlozima za resenje i sve je jasno.

 9. To što su Albanci trenutno većina u južnoj srpskoj pokrajini Kosovo i Metohija nema nikakve veze sa željama samih Albanaca, jer je ogromna većina samog zemljišta u vlasništvu države Srbije…

Ostavite komentar


Lični stavovi

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. decembar 2023.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.