"Ne može da me izbegne Vučić": Kako je "Zoza" pokušavao da izvuče suštinu iz Vučića? 1foto: Printscreen/YouTube/RTS

Mada Vučića sinoć nisam gledao, ipak sam uzeo jutros da odgledam intervju kolege Stanojevića. Posle ulaska „čoveka u crnom sa belim papirom“ odlučio sam se ipak za tekst na sajtu javnog nam servisa, kako bi na taj način dosegao suštinu ovog razgovora, a to je otklanjanje nedoumica oko evropskog predloga za sporazum Beograda i Prištine.

Mislio sam da mi tako misao neće leteti na Vučićevu gestikulaciju, moljenje Stanojevića da ga ne prekida nakon podužeg izlaganja o tome kako danas ljudi veruju u lizarde, pa onda to šmiranje sa papirom, priču o kineskoj tabli, a i s obzirom da Vučića prečesto gledam kad mi zapadne da njegov tok misli skucam u smislen tekst, ovo gostovanje hteo sam preskočiti.

Bavljenje tim stvarima nije ništa drugo do trivijalizacija vrlo bitne teme.

I taman sam mislio da ovo Vučićevo gostovanje neću morati da gledam, ali avaj, dobih da pišem ovaj komentar. Ne može Vučićevo gostovanje da me izbegne.

Klasičan intervju Stanojević-Vučić, sve je isto – bilo da je studio plav, bilo da je crven.

Stanojević (u daljem tekstu Zoza, ali čitano samo glasom Borisa Tadića) pokušava da izvuče odgovore, tako što Vučića pušta da se ispriča, da ima koji dobar insert za Instagram, pa ga onda pita kako bi priču izveo na put suštine – šta ćemo dalje, šta se dešava, kako ćemo dalje…

E sad tu je razlog što je ovaj razgovor na momente za smeh.

"Ne može da me izbegne Vučić": Kako je "Zoza" pokušavao da izvuče suštinu iz Vučića? 2
Foto: Radenko Topalović/Danas

Uzme Zoza da pita kako su Kurti, Lajčak i Borelj prihvatili Vučićev stav da neće da razgovora i implementira međusobno priznanje i ulazak Kosova u UN, kaže Vučić cinično uz poker face „lepo“. Ili momenat kad Zoza kaže da je zbunjen, Vučić kaže „Niste“, kaže ovaj „Jesam“, Vučić kaže „Niste, niste“.

I onda Zozin pogled, koji kroz facijalne ekspresije katkad majstorski pokaže šta u tom momentu misli iako ćuti.

Kritike Zoze i RTS-a, priča o ravnozemljašima, pa hop do table, pa onda o platama, pa onda traži Zoza manje cinizma, Vučić se izvini, al već posle dve rečenice cinizam se vraća i naravno podrška tužiocu Stefanovića, ko nekad Koluviji i Vučićeviću – tako bi otprilike mogle izgledati teze ovog razgovora.

Da li je građanima nešto jasnije nakon ovog gostovanja – ne verujem, zbunjeni su kao i sam Zoza, a „odzbunjivanje“ je trebalo valjda biti poenta razgovora koji se uz sve neprijatnosti završio uz osmeh i pitanje o knjizi koju bi Vučić voleo za rođendan.

P.S. Molim RTS da tonac ne ulazi u sred rečenice da namešta bubice gostima, to se ne radi ni na lokalnim televizijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.