Nema moja bolnica vremena da čeka

Prema podacima OEBS-a Srbiju godišnje napusti oko 50.000 ljudi

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

   1. Duboko poštuje svako obrazovanje i svakog obrazovanog i manje obrazovanog čoveka. Ali vrlo dobro razlikujem prirodni dar i trud od opšteg, društvenog ili političkog stava pojedinca. I najveći svetski naučnik nuklearne energije ne može dobro i lepo da peva kao Čola ili neko drugi, ali Čola na račun toga ne može da pametuje o nuklearnoj energiji. Znači svako rukovodi svojom vrednočću i znanjem. Zato je, da ne bi ulazili u Jevanjđelje, malo je degutantno. Ima za profesora jedna bolja narodna (bar što se politike tiče) izreka: „Sanja svinja o kukuruzu a valja se u blatu“. Zato se ne treba prljati onim, koje kasnije nećeš znati, da opereš.

    Pozdrav iz Evrope!

  1. Za vreme vladavine DS u Nišu, SAŠA Živić koji zdušno branio vođenje politike DS dao je svojevremeno građanima Niša obećanje, Da ako DS izgubi izbore da se više neće baviti politikom.
   Međutim sadržaj teksta koji ste objavili, po mom shvatanju je politički pamflet, a On je obećao da se više neće baviti politikom?
   Nekorektno je uputio kritike na rad prim. Dr. KONA, jer SAŠA nije epidemiolog-pa naravno i nije stručan, jer se i Medicina našla u situaciju predpostavki sa opakim virusom Covid-19.Kritike koje je uputio predsednik Vučiću su takođe neprimeren, jer sve što Vučić uradi, za Njega ne valja!
   Zar nam je u ovo vreme potrebno statističkih procenata i politika-nstava kada smo se našli u vrlo teškom vremenu i Srbija i ceo svet? Saša kao zdravstvenih radnik blati naše zdravstvo, a i On je iz zdravstva(ngaciba-negacine) i sramno je da se ovako exponira. Iz sadržaja njegovog teksta ne vidim da je dao neko stručno medicinsko tumačenje, već čisto politikanstvo ! Nije mi bila namera da štitim struku i predsednika, jer nisam nikada bio član neke političke stranke, Ja sam iz Tehničkih nauka, ovo je moj lični stav.

 1. Moj utisak je da novim elitama, domacim, arapskim i drugim, i ne treba sirotinja raja. Skupo je odrzavati drzavne bolnice, drzavne skole i vrtice. Oni i njihove porodice su, ionako, u privatnom sektoru. Najvise im se i isplati da se iseli ta raja, da im se malo rasterete ulice i smanji pritisak nezadovoljnih. Pa da, onda, mogu da trguju na miru, sa cim god hoce. Jedino sto jos moraju da dele sa nama je ovaj zagadjeni vazduh. Za to jos nisu nasli resenje.

 2. Možda, cenjeni profesore, ne želite da vidite da je naša budućnost ipak tamo negde. Zašto ne prihvatimo nešto što je neminovno?! Naši ljekari, mi za njima…zemlja će nastaviti da se okreće. Ovo je samo još jedna seoba. Nije prva. Zato, ne brinite, našu djecu lecice pedijatri.

  1. Sta reci rodis 5 dece skolujes vaspitavas a onda troje vec sluzi neku drugu pametnu drzavu srbin je tesko biti u srbiji pogotovo uspesan…to su rekla moja deca.srbi su tajkuni korupcionasi nezelimo taj epitet ako slucajno uspemo da nas politicari i komsije proganjaju…
   I u pravu su.

 3. Poštovani kolega,
  Šta reći više, od vašeg izuzetnog članka, a ne zaplakati nad sudbinom ovog naroda. kako probuditi usnule i obajsniti im ono što ste rekli, a što mali broj misli ili, pak, većina misli, a nema volju da se bori. Najveći problem ovog naroda je što ne voli svoju zemlju, okupanu krvlju svoji predaka. Kako smo došli u situaciju da prodajemo i poklanjamo ono što smo dobili u nasleđe, a morali bi čuvati za potomstvo?!

 4. Uh, bolje da ovo nisam pročitao!
  Živim u Nišu i imam dva unuka, jednog od 2 meseca, a drugog od 4 godine.

 5. Prof.BRAVO za ISKAZANU
  TUZNU ISTINU,a i HRABROST,
  sto bi trebala da VECINI OTVORI
  OCI…Nadam se da necemo OSTATI SLEPI,a ni NEMI povodom ovog SVEOPSTEG
  LUDILA koje je SVAKIM DANOM
  SVE VECE I VECE…Sto rece NAS
  Crnjanski:“Ne razumem kako
  mozete mirno da sedite,a da znate da vas LAZU…“

 6. Prestanite već jednom da reč autističan koristite u pežorativnom smislu.
  U tekstu se pominje ,,autistični ministar zdravlja,,.
  Fuj! I to još lekar i profesor.

 7. Svaka vam čast,kolega! Svaku reč i misao koju ste napisali,poslali ste u centar, u srž problema, u vinovnike problema, u naše sopstvene misli o tome..Bojim se samo da je uzaludno, „skuvali smo ribe“ i one ne mogu da ožive. Predjena je granica u kojoj je bila moguća kompenzacija.

 8. Situacija kakvu opisuje cenieni kolega u Nisu je dramaticna a u manjim gradovima u bolnicama je jos dramaticnija. Godinama, decenijama se unistava zdravstveni sistem u zemlji, na biroima ima i sestara i doktora, vrlo kvalitetnih, na zalost primaju se samo prekvalifikovane sestre clanovi partij ili animir dame, od doktora samo zasluzni clanovi koji su ucestvovali u kampanjama. Kvalitetni i mladi odlaze. A zdravstveni kdar sve stariji. Uslovi rada katastrofalni. Rukovodioci najgori medju nama ili dovedeni “clanovi” sa strane. Svesno se SVE unistava. Unistene sve sluzbe, transfuzija vise ne postoji. A zdravstveni radnici cute a i da ne cute, nikoga nije briga jer ce se politicari leciti u inostranstvu. Nasi profesori, posebno iz Bg cute jer je njima dobro, tezgare po citavom Balkanu, prepisuju strane clbke i prevode ih kao licne i zapostavljaju struku. Zdravstvo je u terminalnoj fazi odumiranaja, neophodno je hitno ujediniti struku ali i pricoleti narod, pacijente , da shvate da se borimo za isto i protiv zajednickog zla. Treba sazivati okrugle stolove, diskutovati i braniti se , vrsiti pritisak na vlst ne zbog vlasti vec zbog zdravlja nacije i struke. Za pocetak pozivam Danas, NIN, N1 da pokrenu ozbiljnu inicijativu. Hval na prostoru.

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Lični stavovi

Logopedija i patologija savremenog doba 7

Logopedija i patologija savremenog doba

Ne tako davno savet logopeda smo mogli da potražimo u ponekom domu zdravlja ili eventualno školi. Logoped je bio stručnjak koji je učio, opet, samo poneko dete da izgovori glas r ili lj. A danas?

Naslovna strana

18. septembar 2021.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.