O ponižavanju sebe i drugih

Neobičan slučaj Branislava Boričića

Ostavite komentar

 1. Osnovno pitanje, za čuđenje, jeste: kako je moguće da Branislav Boričić, čovek koji nije završio ekonomski fakultet, bude dekan nekog ekonomskog fakulteta? Da li to znači da među profesorima Ekonomskog fakulteta u Beogradu nije postojao ekonomista dostojan tog zvanja?
  Drugo pitanje koje se nameće jeste: kakav je to profesor koji poseduje neutaživu ambiciju da neprestano bude u nekoj vlasti? Dekan, rektor, prorektor, sasvim je svejedno. Zar time ne gubi mogućnost da se ozbiljnije posveti svojoj struci, predavanjima, naučnom radu, pedagoškom? Zbog čega je njemu neka vlast toliko važnija od poslova koji mu suštinski obezbeđuju profesorski integritet?
  I treće: zašto zvanično ne postane član SNS-a i tako sigurno obezbedi svoju univerzitetsku karijeru i vlast?

 2. Pa sta vam je? Ja sam se obratila komsiji trazeci da pusti kera iz svinjca jer laje sve vreme iz sveg glasa. Nije hteo da razgovara nego mi je poslao policiju uz prijavu da ga uznemiravam u njegovom dvoristu. To se danas tako radi, ne razgovara se.

 3. Mislite da je degutantna, kako vi kažete diskusija, uz pregršt ružnih stvari iznetih na nečiji račun, obeležje akademskog dela populacije? Svako može da se prepucava po novinama i piše šta god mu volja-bez posledica, ali kada priča završi na sudu, postoje posledice. Vi kao profesor pravnog fakulteta bi to trebalo da znate. Ali ste to trebali da znate i pre objavljivanja spornog teksta. Bez obzira da li ste u pravu, čeka vas-posledica.

 4. Profesore,svaka Vam je na mestu!
  Ali nažalost malo je takvih kao vi,
  ili se ne čuju dovoljno,ili čuvaju svoje… znate šta već.

Ostavite komentar

Lični stavovi

"Pregovarač" i njegovi pomagači 10

„Pregovarač“ i njegovi pomagači

Kakav je to pregovarač koji sve daje i koji je svojim kontinuiranim popuštanjem navikao i navukao protivničku stranu i zapadne medijatore da se u pregovorima, o ma kakvoj temi da je reč, od njega, po difoltu, očekuje da donosi bolne i po Srbe štetne ustupke, istovremeno ih predstavljajući kao svoje genijalne pobede.

Naslovna strana

26. januar 2023.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.