Foto: Medija centar

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ daje punu podršku i jednom i drugom u odbrani srpskih nacionalnih i državnih interesa.

Prosto je nemoralno kada i jednog i drugog kritikuje Aleksandar Vučić i tzv. Srpska ili bolje reći Tačijeva lista. Aleksandar Vučić za savetnike ima Tonija Blera i nekadašnjeg nemačkog predsednika Šredera. I jedan i drugi su bombardovali Srbiju i tom prilikom je ubijeno više od 600 srpske dece. Prosto čudi kako seni tih srpskih mališana ne dopiru do srpskog predsednika. Još gore, njegova „Srpska lista“ je izabrala za predsednika „Kosova“ Hašima Tačija, trgovca ljudskih organa Srba, kako ga opravdano optužuje i sumnjiči čuveni švajcarski advokat Dik Marti. Ista ta „Srpska lista“ bira posle podne Ramuša Haradinaja za premijera samoproglašene republike Kosovo, koga predsednik Srbije pre podne naziva koljačem srpske dece.

Iako je Hašim Tači još uvek na poternici MUP-a Srbije zbog ubistva pet srpskih policajaca, to Aleksandru Vučiću ne smeta da sa njim nežno šapuće u Austriji. Takva šaputanja jasno govore da osim prijateljskih Aleksandar Vučić sa Tačijem ima i poslovan odnos. Verovatno se tokom tih šaputanja i utvrđuje cena za Kosovo.

Nekada je na jednoj srpskoj crkvi u Slavoniji pisalo: sačuvaj nas Bože kuge, gladi i Hrvata. To geslo i danas važi uz dodatak – i Aleksandra Vučića.