Redovno branimo svetinje 1ilustracija Foto: pixabay / jackmac34

Obraćamo Vam se povodom Vašeg teksta o dešavanjima u Crnoj Gori i reakcijama društvenih i političkih aktera iz Srbije po ovom pitanju, koji je objavljen u Vašem listu 23. januara 2020. godine.

Bez namere da utičemo na Vašu uređivačku politiku, želeli bismo da ukažemo na manji propust u samom tekstu.

Naime, u nabrajanju političkih stranaka koje su učestvovale u javnim skupovima podrške Srbima i Crkvi u Crnoj Gori izostavili ste da pomenete Srpsku stranku Zavetnici, koja je odmah po usvajanju spornog Zakona organizovala prvi protest ispred Ambasade Crne Gore pod parolom „Srbija je sa vama – Ne damo svetinje“.

Nažalost, brojni mediji su izvestili o samom događaju, ali ne i Vaš list. Takođe napominjemo da su naši članovi i predstavnici rukovodstva redovno prisutni na svim skupovima podrške Srbima u CG, a na prethodnom se obratio i predsednik omladine stranke, Filip Vasiljević.

Ne želimo da to shvatimo kao tendenciozno izostavljanje Zavetnika, već kao propust u komunikaciji.

Zbog toga mislimo da je trenutak da u cilju kvalitetnije saradnje i informisanja javnosti, otklonimo svaku dalju sumnju u eventualnu namernu marginalizaciju naše stranke.

Nadamo se da ćete u skladu sa Vašim iskustvom ponuditi neki model korekcije svojevrsne nepravde koja je naneta medijskom prikazu naše stranke.

S poštovanjem.